Gelagat adik ini menangis kesiankan lipas bikin netizen geli hati

Gelagat adik ini menangis kesiankan lipas bikin netizen geli hati

 

Sifat penyayang memang tertanam dalam diri setiap insan sejak dari lahir. Ada yang sayangkan harta benda dan ada juga yang sayang akan makhluk ciptaan Tuhan yang lain seperti tumbuhan dan haiwan.

Ada satu video yang tular di media sosial dimana seorang kanak-kanak lelaki meraung dan berasa amat sedih dengan kematian seekor lipas. Ya betul, seekor lipas. Korang boleh tengok drama air mata adik tu yang dimuat naik oleh ibunya @aqilahyusofff dibawah.

Lipas tu comey

Dik… adik memang power lah sayang lipas. Kalau ikutkan memang level lain tu sayang lipas, bukan haiwan biasa macam kucing ke arnab ke apa. Lagi-lagi lipas rumah, bukan yang memang bela lipas tu sebagai haiwan peliharaan.

Screenshot 2023 08 05 At 11.41.51 AmBetul, hati adik ni terlalu iklhas dalam menyayangi makhluk hidup yang lain. Seekor lipas mati pun boleh meraung macam tu. 

Screenshot 2023 08 05 At 11.42.12 AmBetul kata maknya. Bila dah jumpa lipas terbang nanti, lipas tu boleh bertukar jadi ‘haiwan’ lain tau. Mungkin boleh trauma dibuatnya. 

Screenshot 2023 08 05 At 11.42.21 AmYang ini min setuju. Bagus mak ayahnya didik adik ni. Ada sifat empati dan simpati yang tinggi. Mudah-mudahan menjadi anak yang soleh.

Screenshot 2023 08 05 At 11.42.33 AmMenung jauh betul adik ni dihujung video. Siap kata lipas tu comey lagi. Takpe lah dik, ambil lah masa sikit untuk move on. Nanti ada lipas lain yang datang. 

@aqilahyusofff

Kisahnya papa dia katok anak lipas dalam toilet. Bersungguh² la dia menangis sebab lipas tu mati. Dia kesian dekat lipas tu. Katanya lipas tu tak kacau orang pun 😅. Dia punya sedih tu macam putus cinta 😂. Hailaaa anak soleh mama sorang ni ♥️ #secondchild #anakbujang #anaksoleh #drama

♬ original sound – aqilahyusof – aqilahyusof