Selalu kena maki & dipukul, pekerja tersenyum puas hati bunuh majikan sendiri

Selalu kena maki & dipukul, pekerja tersenyum puas hati bunuh majikan sendiri

 

Majikan mulut lancang mungkin salah satu dugaan kerja yang kerap dihadapi majoriti orang di luar sana.

Namun sebaik mana pun pekerja itu cuba profesional, satu hati nanti pasti kesabaran itu akan ‘meletus’ sehingga mendorong perilaku luar kawalan.

Sepanjang kerja, bos kerap marah-marah kepada Husen

Itulah yang terjadi kepada lelaki warga Indonesia bernama M Husen (29) setelah dicekup melakukan jenayah serius terhadap majikannya, Irawan Hutagalung (53).

Baru sebulan menjadi pekerja di syarikat pembekal air RO terbabit, Husen mendedahkan dirinya sering dihamun dengan kata kesat dan dikasari oleh Tuan Irawan jika membuat salah.

Tidak tahan lagi dilayan buruk, Husen rancang sesuatu untuk balas perbuatan Irawan

Ada satu ketika, dia dimarah teruk kerana tersilap menghantar bekalan air kepada pembeli walhal sudah mengikut arahan asal daripada Tuan Irawan.

Walaupun bukan kesalahan sendiri, bosnya malah menuding jari ke atas Husen tanpa rasa simpati langsung.

Lantaran geram, rupanya diam-diam Husen telah membuat plan untuk tamatkan hayat lelaki tersebut.

Awalnya puas hati, kini Husen mengakui menyesal

Kedua-dua tangan dan kepala Tuan Irawan terpisah dari badan, demikianlah perbuatan menyayat hati dilakukan oleh M Husen.

Selepas itu, dia sempat mencuri wang majikannya dan pergi ‘berjoli’ dengan kawan-kawan sebelum ditahan.

Anehnya sepanjang berada dalam kawalan polis, lelaki ini hanya tersenyum dan akui berpuas hati kerana amarah terpendam sudah dilepaskan.

Pun begitu, Husen kemudiannya rasa menyesal dan sempat meminta maaf kepada keluarga Tuan Irawan.

@dejurnalis

DEJURNALIS.COM-Tampang Pelaku Mutilasi di Kecamatan Tembalang, Semarang Seorang pelaku bernama Muhammad Husen mengungkap bahwa korban pembunuhan bernama Irwan Hutagalung, mayatnya dicor di wilayah Kecamatan Tembalang, Kota Semarang, dimutilasi saat masih hidup. Hal tersebut diungkapkan pelaku di Mapolrestabes Semarang pada Rabu, 10 Mei 2023. Tubuh korban ditemukan ditimbun cor dengan kondisi kepala dan dua lengannya telah dipotong. Menurut Husen, dia memotong jasad korban yang kondisinya masih hidup. Pelaku menusuk kepala korban menggunakan linggis. Dua tusukan dia layangkan mengenai kepala korban. Pelaku ditangkap setelah melarikan diri ke Kabupaten Banjarnegara. Husen diringkus oleh polisi beserta sepeda motor milik korban yang dia gunakan untuk melarikan diri. Ancaman hukumannya 20 tahun penjara dan dijerat pasal 340 KUHP tentang pembunuhan berencana. #dejurnalis #beritasemarang #beritabanjarnegara

♬ Breaking News Background Music (Basic A)(1001538) – LEOPARD