Terkini! IKEA di seluruh Malaysia akan ditutup pada 30 Mei ini

Terkini! IKEA di seluruh Malaysia akan ditutup pada 30 Mei ini

 

Syarikat penjual perabot terkemuka Sweden, IKEA akan menutup operasi di semua cawangan seluruh Malaysia dan jualan atas talian selama satu hari pada 30 Mei 2023, Selasa minggu hadapan.

Dalam kenyataan rasminya, penutupan sementara waktu itu bagi meningkatkan sistem untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan mereka.

IKEA Malaysia Tutup

Semua cawangan IKEA di seluruh Malaysia dan jualan atas talian akan kembali beroperasi semula sehari selepas itu, pada 31 Mei 2023, Rabu.

“Semasa proses naik taraf itu, anda boleh terus melayari inspirasi kelengkapan rumah di IKEA.my tetapi tidak akan dapat membuat sebarang pembayaran.

“Sentiasa kekal dikemas kini dengan berita terkini di halaman Facebook kami : IKEA Malaysia atau anda boleh e-mel ke [email protected] untuk bantuan lanjut,” petik kenyataan rasmi IKEA Malaysia.

IKEA Malaysia Tutup

IKEA TUTUP SELURUH MALAYSIA

Lokasi-lokasi IKEA yang menerima naik taraf ini adalah Damansara & Cheras (Lembah Klang), Tebrau (Johor) dan Batu Kawan (Pulau Pinang).

Jadi bagi mereka ada plan untuk membeli-belah di IKEA dalam masa terdekat, bolehlah buat perancangan lebih awal supaya aktiviti beli-belah anda tidak terganggu.