Tular video isteri setia di sisi suami temani pecahkan tabung masjid

Tular video isteri setia di sisi suami temani pecahkan tabung masjid

 

Baru-baru ini tular satu video lelaki dan perempuan dipercayai mencuba untuk pecahkan tabung masjid, dalam rakaman kamera litar tertutup itu, kejadian ini dikatakan berlaku pada 6 Jun 2023 lalu kira-kira jam 10.18 malam.

Susulan dengan kejadian ini, pihak polis telah berjaya memberkas suspek yang merupakan sepasang suami isteri itu. Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah berkata, kejadian tersebut berlaku di Masjid Kuala Abang, Dungun, Terengganu.

Katanya, suspek lelaki berusia 26 tahun manakala isterinya, 23 disyaki melakukan perbuatan tersebut pada 6 Jun dan 8 Jun lalu, lapor Kosmo!

“Berdasarkan rakaman CCTV, suspek lelaki disyaki mengunjungi masjid tersebut untuk memecah tabung pada pukul 10.14 pagi, 6 Jun dan 2 pagi, 8 Jun lalu, manakala suspek wanita pula dilihat membantu suaminya memecah tabung berkenaan namun usaha mereka gagal.”

Dalam pada itu, Baharudin berkata, hasil ujian urin terhadap kedua-kedua suspek mendapati lelaki itu positif dadah jenis metamfetamin manakala isterinya pula negatif dan kes disiasat mengikut Seksyen 388 Kanun Keseksaan dan Seksyen 511 akta sama.