10 keluarga dikhuatiri lemas, kereta & motor hanyut dibawa kepala air ketika berkelah

10 keluarga dikhuatiri lemas, kereta & motor hanyut dibawa kepala air ketika berkelah

Sepuluh sekeluaga dikhuatiri lemas selepas penemuan mayat seorang wanita kira-kira jam  jam 12.45 tengah hari tadi telah menggemparkan penduduk di Kampung Laut, Pasir Gajah apabila ia dihanyutkan ke sungai di kampung berkenaan.

Memetik laporan dari Buletin TV3, satu lagi mayat lelaki ditemui di tebing  sungai berhampiran Tasik Hutan Sungai Air Putih.

Mungkin ada 8 lagi yang masih hilang

Susulan daripada itu, pihak polis telah membuka kertas siasatan dan turut mempercayai bahawa kedua-duanya lemas bersama 8 lagi yang masih hilang menjadi mangsa kepala air.

Pihak polis juga menemui sebuah kereta jenis Proton Gen 2 dan sebuah motosikal kira-kira dua kilometer dari penemuan mayat wanita berkenaan.

Waris dicari di media sosial

Perkongsian daripada pengguna Facebook, Azrah Maisara juga telah mendapat perhatian ramai sehingga salah seorang waris mengakui bahawa mangsa adalah ahli keluarganya.

Minta orang ramai doakan agar mereka ditemui

Pengguna Facebook dikenali sebagai Syawal Eiyi meminta agar semua pihak dapat mendoakan agar ahli keluarganya ditemui dan masih berharap jika ada di antara mereka masih hidup.

Tambahnya, setakat ini, ibu bapa sudah bergegas ke lokasi kejadian memandangkan mangsa-mangsa yang terlibat adalah keluarga kakaknya.

Semua sekali 10 orang, 1 kereta 1 motosikal

 

Dalam pada itu, hasil siasatan awal tidak menemui sebarang kesan kecederaan atau perlakuan jenayah dan mendapati mangsa telah lemas kesan dari kejadian kepala air yang berlaku di hutan Air Putih.

Kedua-dua mangsa yang ditemui telah dibawa di Hospital Kemaman dan identiti kesemuanya masih belum dikenal pasti.