Aina Abdul berhabis RM90,000 demi AJL, pilih teman ‘awan putih’ kenang arwah bapa

Aina Abdul berhabis RM90,000 demi AJL, pilih teman ‘awan putih’ kenang arwah bapa

 

Penyanyi popular, Aina Abdul memaklumkan dia sudah mengeluarkan perbelanjaan sebanyak RM90,000 untuk persembahannya yang bertemakan elemen awan dan serba putih di Anugerah Juara Lagu ke-37 (AJL37) malam tadi.

Menurut laporan Media Hiburan, perbelanjaan tersebut merangkumi persalinan, props awan dan sebagainya seperti mana yang dapat dilihat oleh penonton.

“Untuk AJL37 memang saya tidak menafikan saya berhabis banyak. Tapi kerana… tak tahulah saya macam ada instinct Terus Hidup ini sesuatu yang istimewa dalam hidup saya.
“Jadi perbelanjaan hari ini merangkumi persalinan, props awan dan segalanya yang anda lihat tadi. Akan tetapi pada tahap ini saya mahukan sesuatu hasil yang berbaloi dalam kerjaya.
“Saya sedar untuk itu saya perlu buat pelaburan untuk diri sendiri, malah saya turut membawa semangat ‘team’ saya yang ramai. Hari ini sahaja misalnya dalam 30 orang.
“Semangat merekalah yang membawa saya ke sini. Saya sudah dikurniakan rezeki dan ada ruang untuk ‘invest’ dalam persembahan ini, alhamdulilah,” katanya.

Dalam pada itu, penyanyi yang berasal Negeri Sembilan itu menjelaskan asbab dia memilih tema awan adalah simbolik buat bapanya yang telah meninggal dunia.

Katanya, dia telah membuat keputusan untuk memilih tema tersebut selepas pulang dari bercuti dan dari situlah, dia dapat melihat awan yang begitu tenang ketika berada di dalam kapal terbang.

Saya memutuskan untuk memilih tema awan selepas pulang dari bercuti. Ketika itu, sepanjang berada dalam kapal terbang, saya dapat melihat kepulan awan yang bergelora ada juga dalam keadaan tenang kemudian.
“Di kesempatan itu saya berpeluang untuk berfikir panjang. Tetapi, saya juga mendedikasikan persembahan Terus Hidup ini kepada arwah ayah saya, Abdul Ghani Abdullah.
“Awan yang tertera di atas pentas itu merupakan simbolik kepada orang yang sudah tiada, yang tidak dapat dikawal oleh seorang manusia biasa,” ujarnya lagi.

Sekadar info, Aina Abdul telah dinobatkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-37 sekali gus membawa pulang RM100,000 beserta sebua trofi.

Bahkan, dia juga membawa pulang trofi Vokal Terbaik apabila persembahannya melayakkan penyanyi berusia 29 tahun itu untuk merangkul trofi berserta wang tunai RM12,00