Akhirnya kakak Achik Spin tahu siapa sebenarnya keluarkan arwah dari kereta terbakar

Akhirnya kakak Achik Spin tahu siapa sebenarnya keluarkan arwah dari kereta terbakar

 

Menerusi halaman tiktok, tular satu video di mana kakak kepada arwah Achik Spin iaitu Nurul Azwa meluahkan rasa ingin tahu siapakah keluarkan arwah dari kereta sewaktu kemalangan. Dalam video tersebut, Azwa memberitahu Achik telah meninggal dunia di tempat kejadian namun sempat dikeluarkan oleh orang awam dari kereta sebelum ia meletup.

“Ya, arwah sempat dikeluarkan dari kereta semasa ia meletup. Mayat yang kami terima dalam keadaan sempurna, tiada cacat cela. Tiada nampak kesan terbakar malah tiada kesan luka-luka parah. Alhamdulilah”– kata Azwa untuk menjawab pertanyaan peminat.

Walaubagaimanapun, Azwa telah meluahkan rasa ingin tahu, siapakah insan-insan yang membantu mengeluarkan arwah sebelum kereta hangus terbakar.

“Cuma, saya nak tahu, siapa sebenarnya yang selamatkan dia daripada terbakar. Maknanya ada orang yang selamatkan dia sebelum kereta itu terbakar”– tambahnya lagi.

@nurul_faizul79

Replying to @cybodyworkgarage #MYOPPOCNYCHOOSEJOY #fyp #arwahachikspin #tiktokmalaysia #viraltiktok #achikspin 💜💜alhamdulillah

♬ original sound – Lina-16/11 – Lina-16/11

“Suami saya orang yang keluarkan  arwah dari kereta”- pengguna TikTok

Tidak mengambil masa yang lama, seorang pengguna TikTok ini mengaku bahawa suaminya membantu arwah.

“Suami saya orang yang keluarkan  arwah dari kereta. Masa tu, arwah masih hdup cuma dia tak sedar. Suami cakap bangun-bangun dan pangku dia. Ada orang lain juga masuk tolong”– tulisny di ruangan komen.

Dalam pada itu, pengguna TikTok yang lain ada yang mengaku menjadi salah seorang yang membantu arwah dan terselamat dari

“Orang lain yang puan maksudkan tu saya bersama abang saya dan kawan-kawna yang lain. Masa tu saya di antara orang yang bersama arwah. Sebelum terbakar kami dah pindahkan arwah dari kereta”– tulis pengguna TikTok dengan akaun @enfarisikhwan.

Dalam posting yang berbeza, Azwa memuatnaik video dengan mengucapkan terima kasih semua yang membantu arwah sewaktu kemalangan.

“Dah lama saya nak tahu sangat. Siapa sebenarnya yang keluarkan arwah sebelum kereta terbakar. Alhamdulilah, terima kasih kepada yang membantu. Saya mewakili keluarga arwah, terima kasih banyak-banyak”– ucap Azwa.

@nurul_faizul79

Replying to @peah0011 #achikspin #arwahachikspin #viraltiktok #tiktokmalaysia #fyp alhamdulillah3x 💜

♬ Yasirlana – Muhamad

Untuk info, pada 17 April 2010, Achik telah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya yang meragut nyawanya. Kereta yang dinaiki oleh Achik bersama rakannya, Salihin Md. Noor, iaitu Toyota Estima XR40 (MPV) juga telah berlanggar dengan papan tanda jalan di KM 14.7 Lebuhraya Kajang–Seremban (Lekas).

Kemalangan itu dipercayai berlaku sewaktu Achik dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Seremban setelah selesai menjalani satu program hiburan yang menjemput beliau sebagai artis jemputan, iaitu Rancangan Gah 1 di RTM, Angkasapuri, bersama dengan rakan duetnya Siti Nordiana.

Al-Fatihah…