“Aku ada banyak show lah!” – Black Hanifah dedah ada perniagaan villa & kapal, nafi buat aktiviti cuci duit

“Aku ada banyak show lah!” – Black Hanifah dedah ada perniagaan villa & kapal, nafi buat aktiviti cuci duit

 

Penyanyi Black Hanifah menafikan dia terlibat dengan aktiviti pengubahan wang haram atau ‘cuci duit’ terutama selepas tular sepotong video dia memiliki sebuah kapal mewah di Pulau Langkawi.

Black atau nama sebenarnya Hanifah Muhammad Hanafiah meminta agar pihak-pihak tertentu berhenti menuduh dirinya melakukan aktiviti haram tersebut.

Ini kerana jelas Black, kehidupannya dilihat senang dan mewah sebenarnya hasil daripada perniagaan yang diusahakan selain masih aktif sebagai penyanyi.

“Tahun lepas ramai yang apabila berjumpa saya, mereka akan kata ‘eh ini abang cuci duit’.

“Saya rasa sudah tiba masanya untuk berhenti cakap semua itu (abang cuci duit). Sekarang ini sudah terbukti saya ada perniagaan sendiri dan masih berada dalam industri.

“Perniagaan yang saya buat seperti villa dan kapal. Modal untuk adakan semua itu semua hasil daripada duit simpanan saya.

“Saya maafkan mereka yang mungkin tidak tahu cerita sebenar. Saya tidak ambil hati. Sebaliknya saya berterima kasih kerana ambil berat tentang saya. Jangan risau, saya masih waras,” katanya.

Black berkongsi mengenai perkara itu menerusi temu bual bersama Melodi baru-baru ini.

Dalam temu bual sama, pelantun lagu Teman Pengganti itu berkata dia masih waras dan tahu batas agama sekiranya mahu melakukan aktiviti ‘cuci duit’ yang sememangnya salah dari sudut undang-undang.

“Saya lelaki beragama Islam. Saya tahu batas-batas agama. Saya tahu keberkatan dalam mencari rezeki itu sangat penting. Kerana semua rezeki itu akan diberikan untuk anak-anak, isteri dan keluarga.

“Pun begitu masih ada yang komen di media sosial saya kata ‘betul ke masih ada show?’. Follow lah Instagram saya akan nampak saya post semua show yang saya buat setiap minggu.

“Alhamdulillah masih ada jemputan untuk buat persembahan. Aku banyak show lah. Nanti jumpa depan-depan, tanya saya terus,” kata Black lagi.