‘Anak angkat tak sama’- Achey tak setuju kenyataan Abang Tesla tentang anak angkat

‘Anak angkat tak sama’- Achey tak setuju kenyataan Abang Tesla tentang anak angkat

Kisah mengenai TikToker, Abang Tesla masih belum reda apabila muncul bersama isteri pertama di program temu bual podcast yang dikendalikan selebriti media sosial Caprice baru-baru ini.

Menerusi podcast tersebut, Abang Tesla atau nama sebenarnya Mohammad Khaliltizam Yusri ada berseloroh menyatakan akan bernikah lagi sekiranya isteri-isteri tidak mampu memberikan zuriat.

Kenyataan itu secara tidak langsung mendapat perhatian daripada pelawak, Achey Bocey menerusi siaran langsung di TikTok semalam.

@wiya.aris

Apa pendapat korang? SHARE KALAU KORANG SOKONG! LIMITED DAPAT SUAMI MACAM ABG ACHEY🙌🏻 #fyp #abangtesla #isteriTTC #mudahterasahati

♬ original sound – Wiyaarys – Wiyaarys

Difahamkan, Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah berkongsi pendapat mengenai rawatan persenyawaan in-vitro atau IVF dimana ada segelintir pihak menyifatkan ia adalah satu pembaziran.

Achey memberitahu rawatan tersebut merupakan salah satu usaha untuk mendapatkan waris bersama pasangan dan berkahwin dengan orang lain tidak akan menyelesaikan masalah berkenaan.

“Kita nak waris daripada isteri. Bukannya saya dengan dia tapi ada lagi sorang.
“Itu waris yang lain. Bukannya daripada saya dengan isteri. Itu yang kita usahakan,” katanya.

Pada masa sama, pelawak berusia 37 tahun itu mempersoalkan tindakan lelaki tersebut yang menyatakan bahawa anak angkat tidak sama dengan anak sendiri.

“Dia cakap anak angkat tak sama. Habis dia dengan isteri pertama? Itu bukan waris mereka berdua. Itu waris dia dengan isteri kedua. Sekarang kita nak waris daripada isteri pertama tanpa kedua.
“Cerita pasal waris, boleh sahaja mahramkan. Carilah kakak, adik beradik atau saudara mara yang boleh mahramkan dia. Jangan putar belitkan kenyataan,” ujarnya.

Untuk info, Achey mendirikan rumah tangga dengan Nor Hasanah Yahaya pada 2011 dan mengambil anak angkat perempuan Nur Tiarah Zinnirah pada 2018 selepas belum mempunyai rezeki untuk dikurniakan zuriat.