Anak lelaki Timbalan Menteri dikenal pasti suspek kes tumbuk dan ludah di Melaka

Anak lelaki Timbalan Menteri dikenal pasti suspek kes tumbuk dan ludah di Melaka

Anak kepada seorang Ahli Parlimen di Melaka didakwa menumbuk dan meludah seorang lelaki dalam kejadian, di sebuah rumah di Pernu, Melaka, 2 Mei lalu.

Menurut laporan portal FMT, mangsa yang berusia 49 tahun telah dihubungi individu terbabit yang mengeluarkan kata-kata kesat dan memintanya datang ke rumah, kira-kira 12.33 tengah malam itu.

Menurut sumber, punca kejadian adalah disebabkan anak Ahli Parlimen itu tidak tidak berpuas hati dengan mangsa yang dikatakan bersikap kurang ajar terhadap ibunya ketika berada di sebuah kedai ikan bakar di Umbai sebelum itu.

“Mangsa yang tidak mengesyaki apa-apa telah datang ke rumah lelaki berkenaan di Pernu.

“Ketika di rumah, berlaku pertengkaran hingga lelaki itu berang lalu terus menumbuk kepala mangsa. Lelaki itu juga menghantukkan kepalanya ke muka mangsa hingga menyebabkan kecederaan di bahagian hidung. Mangsa juga turut diludah di muka,” dakwa sumber dipetik Utusan.

Berikutan itu, sumber berkata, mangsa meminta untuk bertemu dengan ibu individu itu jika benar dirinya bersalah, namun adik lelaki pelaku pula menghalaunya keluar dari rumah.

Kata sumber, mangsa yang bekerja sebagai pengurus telah membuat laporan di Balai Polis Kandang, kira-kira 12.36 tengah malam, semalam.

“Mangsa membuat laporan berkenaan kerana bimbang tentang keselamatan dirinya dan ahli keluarga,” dedah sumber.

Sementara itu, Ketua Polis Melaka Tengah Christopher Patit, ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan, namun enggan mengulas lanjut.