Bagi ciuman & jelir lidah, petugas wanita sakan rakam video dalam ambulans

Bagi ciuman & jelir lidah, petugas wanita sakan rakam video dalam ambulans

 

Baru-baru ini, satu video tular di platform media sosial memaparkan seorang petugas kesihatan wanita seronok merakam video sewaktu berada di dalam ambulans untuk tujuan peribadi.

Wanita yang dipercayai pembantu perawatan kesihatan (PPK) merakam dirinya manis tersenyum serta turut merakam keadaan di luar ambulans dengan perlihatkan kereta-kereta yang dipintas.

pembantu kesihatan wanita buat video

Biarpun tidak pasti sama ada kapsyen yang ditulis itu merujuk kepada ambulans yang dipandu laju atau kereta yang melalui lorong kecemasan, tindakan pembantu kesihatan itu merakam sewaktu sedang bertugas sememangnya dipersoal netizen.

Dalam pada video yang lain, wanita itu sempat merakam keadaan sekeliling dalam ambulans yang turut ada pesakit warga emas sedang terbaring.

Pesakit itu juga jelas kelihatan sedang tenat tetapi petugas terbabit tetap merakam sambil tersenyum, malah di akhir video dia sempat membuat aksi seolah-olah memberi ciuman serta menjelir lidah.

komen

Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan tindakan petugas wanita tersebut serta menimbulkan kebimbangan kerana ia boleh mencalarkan imej baik petugas kesihatan.

Difahamkan juga, ada netizen memaklumkan ambulans itu bukan milik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berdasarkan hotline yang tertara di tingkap kenderaan terbabit.