Berang tak dapat duit RM20 beli dadah, anak tergamak pijak kepala ibu

Berang tak dapat duit RM20 beli dadah, anak tergamak pijak kepala ibu

Seorang anak dipercayai menampar, memukul, memijak serta menyepak ibu kandung, dipercayai akibat enggan memberi wang berjumlah RM20 bagi melepaskan gian untuk membeli dadah di Kampung Gual Jedok, Tanah Merah.

Menurut ketua polis Daerah Tanah Merah, Superintendan Mohd Haki Hasbullah berkata, kejadian tersebut dirakam oleh cucu wanita terbabit yang tinggal bersebelahan rumah neneknya.

Tampar, tendang, sepak dan pijak kepala ibu

Menurut laporan Sinar Harian, suspek yang berusia 32 tahun itu tinggal berdua bersama ibunya dan siasatan awal mendapati kejadian berlaku di hadapan pintu rumah mereka. Lelaki berkenaan bertindak luar kawalan berpunca daripada keengganan ibunya untuk memberi wang kepadanya.

“Semasa kejadian suspek telah bertindak menarik, menampar, menendang dan memijak kepala mangsa”

 

Suspek bekas anggota tentera

Menurut ketua polis, suspek merupakan bekas anggota tentera dan pada tahun 2013 dia telah dibuang kerja juga merupakan anak keempat mangsa.

Tambah Mohd Haki lagi, lelaki berkenan adalah pemegang kad orang kurang upaya (OKU) mental daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat dan sering mengamuk meminta wang dari wanita berkenaan.

“Ekoran daripada kejadian itu, mangsa telah mengalami kecederaan dan mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Tanah Merah”

Suspek positif dadah

Siasatan awal mendapati, lelaki berkenaan mengaku memukul ibunya kerana tidak memberikan wang yang diminta dan setelah ujian air kencing dilakukan,  suspek positif dadah jenis methamphetamine dan mempunyai rekod lampau berkaitan dadah.

Suspek ditahan untuk siasatan lanjut dibawah Seksyen 323/18A Akta Keganasan Rumah Tangga.