Blackpink adakan konsert mega di Malaysia Mac 2023

Blackpink adakan konsert mega di Malaysia Mac 2023

Empat gadis yang mencetuskan fenomena dalam dunia K-pop, Blackpink mengesahkan Kuala Lumpur menjadi antara lokasi siri jelajah konsert mega mereka, Mac tahun depan.

Blackpink yang dianggotai Jisoo, Jennie, Rose dan Lisa akan menggegarkan Stadium Nasional Bukit Jalil di sini, pada 4 Mac tahun depan dalam konsert sempena kemunculan album terbaharu mereka, bulan depan.

Memetik laporan portal hiburan TwentyTwo13, Blackpink akan singgah di Kuala Lumpur dalam siri jelajah yang dikatakan terbesar pernah dianjurkan sebuah kumpulan K-pop wanita.

Kali terakhir Blackpink beraksi di Malaysia adalah pada konsert di Stadium Malawati, Shah Alam, pada Februari 2019.

Album baharu Blackpink cukup dinantikan peminat selepas empat sekawan itu melancarkan bingkisan diberi judul The Album pada Oktober 2020.

Selain Blackpink, Kuala Lumpur juga menjadi destinasi pilihan Billie Eilish yang akan mementaskan konsert di premis sama pada 18 Ogos depan, disusuli Calum Scott, Oktober depan dan Jay Chou pada 15 Januari tahun depan.

Bagaimanapun, konsert Justin Bieber yang dijadualkan dianjurkan di sini, pada 25 Oktober depan, belum dapat dipastikan.

Ini berikutan penyanyi itu mengalami sindrom Ramsay Hunt atau kelumpuhan wajah yang memaksa beliau menangguhkan siri jelajah dunia.