Cari duit dalam sampul tapi lain pula yang dapat, bapa sebak dapat kejutan

Cari duit dalam sampul tapi lain pula yang dapat, bapa sebak dapat kejutan

 

Sebagai seorang bapa, tiada apa yang lebih menggembirakan daripada menikmati masa berkualiti bersama anak mereka.

Melakukan sesuatu bersama-sama ialah cara terbaik untuk membina hubungan yang kukuh dan mencipta kenangan yang akan kekal seumur hidup.

Dalam video baru-baru ini yang menarik perhatian netizen, @armandizzaq berkongsi detik di TikTok dengan bapanya semasa hari raya pertama.

Dalam video itu, Armand menyerahkan sampul duit raya kepada bapanya. Dia membukanya, mengharapkan untuk mencari wang, tetapi sebaliknya mencari kertas bercetak yang sebenarnya ia sebuah impian yang diimpikan selama ini.

Menurut laman WORLD OF BUZZ, Armand menjelaskan bahawa dia memilih New Zealand untuk lawatan mereka berdua kerana bapanya tidak pernah berada di luar Asia.

Dia percaya New Zealand mungkin salah satu destinasi utama yang akan dipilih ayahnya jika diberi peluang.

“Ia adalah impiannya sejak dia masih muda, jadi ini seperti memenuhi impian sepanjang hayat untuknya.”

@armandizzaq

father and son trip soon ❤️ #sgtiktok #tiktoksg

♬ original sound – Armand Izzaq – Armand Izzaq

Di tengah-tengah kisah-kisah Syawal yang penuh dengan kegembiraan dan kehangatan, kejutan ini mengukuhkan lagi makna sebenar perayaan itu sendiri.

Ia mengajarkan kita bahawa di luar segala-galanya, kasih sayang dan kebersamaan keluarga adalah harta yang paling berharga dalam hidup ini.

Oleh itu, pada 1 Syawal yang lalu, kita tidak hanya merayakan kemenangan dan keberkatan, tetapi juga kisah inspiratif tentang kejutan yang membawa kegembiraan ke dalam kehidupan orang yang kita kasihi.