Cemas!!! MB Kelantan dikejarkan ke hospital selepas disuntik vaksin Covid-19

Cemas!!! MB Kelantan dikejarkan ke hospital selepas disuntik vaksin Covid-19

Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob dimasukkan ke wad Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian, malam tadi.

Menurut Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan dan Kesihatan Kelantan, Dr Izani Husin, Ahmad dikejarkan ke hospital selepas mengadu keletihan dan sakit kepala.

“Datuk Ahmad dimasukkan ke wad sekitar jam 7 malam tadi, selepas kepenatan dan mengadu mengalami sakit kepala” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata, Ahmad, 71, yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pasir Pekan, menjalani pemeriksaan kesihatan dan keadaannya dilaporkan stabil serta memerlukan rehat secukupnya.

Beliau turut menjelaskan, keadaan Ahmad itu bukan disebabkan kesan sampingan selepas menerima suntikan vaksin COVID-19 pada program Imunisasi Kebangsaan COVID-19, di Kompleks Kerajaan, Kota Darul Naim jam 11.30 pagi semalam.

“Beberapa hari lepas, beliau sudah mengadu bahawa beliau alami sakit kepala, tidurnya terganggu dan tidak cukup tidur,” katanya.

“Ahmad dikejarkan ke hospital selepas merasa sakit kepala dan keletihan ketika berada di rumahnya.

“Ketika saya berada di rumahnya (semalam), beliau sekali lagi mengadu sakit kepala dan saya bersama ahli keluarganya membawa beliau ke HUSM,” katanya.

Dr Izani menjangkakan kemungkinan Ahmad dibenarkan keluar esok. – AA