Ceroboh bilik hotel wanita, identiti bekas pemain bolasepak negara dikenal pasti

Ceroboh bilik hotel wanita, identiti bekas pemain bolasepak negara dikenal pasti

Bekas pemain bola sepak negara ditahan reman semalam sebelum dibebaskan dengan jaminan polis susulan tindakannya menceroboh sebuah bilik hotel yang diinap oleh seorang wanita tempatan sekitar Kelana Jaya, pada petang Rabu lalu.

Memetik Kosmo! Online, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, bekas pemain Harimau Malaya berkenaan difahamkan menceroboh masuk bilik hotel tersebut kira-kira pukul 6.10 petang.

Katanya, laporan dibuat oleh pengadu iaitu wanita berusia 35 tahun pukul 2.10 pagi pada Khamis.

“Mangsa menyatakan bilik hotelnya telah diceroboh oleh lelaki tersebut yang berusia 49 tahun berikutan perselisihan faham yang berlaku antara pengadu dan suspek berkenaan.

“Suspek meninggalkan bilik hotel setelah mangsa mendapatkan bantuan daripada pekerja hotel,” ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Jelas beliau, hasil maklumat dan risikan dijalankan pihaknya telah berjaya menahan suspek di Jalan Penchala, Petaling Jaya untuk membantu siasatan.

“Suspek juga telah direman di Mahkamah Petaling Jaya bermula semalam dan dibebaskan dengan jaminan polis manakala kes telah disiasat di bawah Seksyen 448 Kanun Keseksaan,” katanya.