Dah habis makan baru perasan, wanita terkejut jumpa telur katak dalam bungkusan nasi lemak

Dah habis makan baru perasan, wanita terkejut jumpa telur katak dalam bungkusan nasi lemak

Bayangkan sedang perut tengah lapar, apa yang terhidang di depan mata pasti akan di makan tanpa toleh kiri dan kanan.

Lebih berselera lagi jika itu adalah makanan kegemaran kita.

Tapi apabila mata tiba-tiba tertangkap sesuatu yang kurang menyenangkan, pasti akan terputus terus selera makan itu.

Itulah yang terjadi kepada seorang wanita apabila menyedari kehadiran sesuatu seperti ‘telur katak, di dalam bungkusan nasi lemak yang sedang dijamah.

Lebih menjijikan lagi, telur katak tersebut dijumpai dalam kuantiti yang banyak dan hanya disedari selepas dia menghabiskan makanannya itu.

Menerusi video yang dikongsikan di aplikasi Tiktok itu, menunjukkan beberapa biji telur barsaiz kecil seperti biji sagu yang elok tersusun pada daun pisang yang digunakan untuk membalut nasi lemak tersebut.

“My mom kata itu telur katak tapi my partner nak sedapkan hati, dia cakap itu biji selasih. Saya tak mahu lagi makan nasi lemak bungkus daun pisang,” katanya dalam perkongsian di dalam video berkenaan.

Bercerita mengenai tindakan selanjutnya yang dibuat.

Wanita berkenaan berkata, dia telah tangkap gambar telur tersebut dan menghantar kepada ibunya untuk mendapatkan kesahihah.

“Ibu saya cakap itu telur katak! Saya macam… biar betul?

“Kemudian gambar yang saya tangkap itu saya bagi dekat kaunter.”

Pekerja restoran yang berada di kaunter ketika itu juga turut sama terkejut apabila melihat gambar telur katak yang dirakamkan.

“Dia macam terkejut dan siap istighfar. Dia tanya sama ada saya mahukan apa-apa sebagai ganti rugi. Saya cakaplah nak refund. Tapi dia kata tak boleh, maksud dia kena ganti dengan makanan yang lain.”

“Saya tentulah tak nak makanan daripada restoran itu lagi. Tapi tal apalah, saya cakap nak sandwich telur.”

Jelas wanita berkenaan, dia tiada niat untuk memburukkan restoran berkenaan yang terletak di ibu kota. Sekadar ini menekankan aspek kebersihan yang sepatutnya dititikberatkan oleh setiap premis makanan.