“Dia jadi takut” – Tular remaja hilang dua minggu lalu, ditemui lemah & tak ingat apa-apa

“Dia jadi takut” – Tular remaja hilang dua minggu lalu, ditemui lemah & tak ingat apa-apa

 

Remaja perempuan, Dinna Ismalaily Suhaidi,15, atau mesra disapa Lily yang dilaporkan hilang sejak 25 Ogos kini sudah dijumpai di perhentian bas Ayer Hitam, Batu Pahat, Johor pada jam 9.26 malam, semalam.

Lily sebelum ini dilaporkan hilang dan ditularkan oleh kakaknya, Dialiesa Irdina, 18, menerusi hantaran di platform TikTok dengan memuat naik beberapa gambar kegigihan orang tua mereka menaiki motosikal berpuluh kilometer demi mencari adiknya yang tidak pulang ke rumah sejak beberapa minggu yang lalu.

Syukur, dah jumpa

Terbaharu, kakaknya berkongsi khabar gembira di TikTok miliknya dan memaklumkan adiknya telah dijumpai oleh orang awam sebelum menghubungi keluarganya.

Dialiesa Irdina meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada semua pihak yang telah membantu menghebahkan berita kehilangan adiknya.

“Dapat saja panggilan dan gambar Lily, kami terus bergegas ke sana. Memang tak fikir apa dah. Syukur sangat. Buat masa sekarang keadaan mak saya sedikit lemah.
“Apa pun, terima kasih kepada semua pihak yang sudah membantu menghebahkan berita kehilangan adik saya. Hanya Allah yang dapat membalas jasa anda,” katanya.

Malah, kakaknya juga berkongsi kepada Harian Metro dengan memaklumkan adiknya dijumpai seorang diri dalam keadaan lemah dan tidak ingat apa-apa selain, dilihat seperti orang dalam ketakutan.

“Alhamdulillah, adik saya sudah dijumpai. Dia ditinggalkan seorang diri dalam keadaan lemah. Apabila ditanya, dia tak ingat apa-apa.
“Dia juga masih memakai pakaian yang sama seperti kali terakhir dilihat sebelum dilaporkan hilang. Apabila mak sampai dan cuba bercakap dengannya, dia menjadi takut,” katanya.

Tambah Dialiesa Irdina, adiknya dibawa ke hospital berhampiran bagi mendapatkan pemeriksaan lanjut sebelum di bawa pulang ke rumah mereka.

Alhamdulillah, jumpa…

Rata-rata warganet meluahkan rasa syukur apabila remaja terbabit telah selamat ditemui dengan selamat dan kini kembali ke pangkuan keluarga.