Diliwat 8 kali ketika berjoging, polis sahkan tahan 2 lelaki

Diliwat 8 kali ketika berjoging, polis sahkan tahan 2 lelaki

P0LIS menahan dua lelaki tempatan selepas dipercayai meIiwat seorang pelayan restoran secara bergilir-gilir di sebuah rumah di Kampung Sungai Kayu Ara, Damansara pada Sabtu lalu.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, dalam kejadian kira-kira pukul 7 petang, m4ngsa yang berusia 20 tahun sedang berjoging bersendirian berhampiran kediamannya di Jalan PJU 6A, Damansara di sini sebelum ditegur kedua-dua svspek yang sedang minum minuman keras.

“Svspek yang pada awalnya menyapa m4ngsa dengan beberapa soalan, tiba-tiba bertindak menarik tangan m4ngsa dan mem4ksanya membonceng motosikal yang ditunggani salah seorang mereka (svspek), lalu dibawa ke rumah mereka di Kampung Sungai Kayu Ara. M4ngsa bagaimana mendakwa gagal untuk melawan.

“Berdasarkan laporan, m4ngsa mengaku diIiwat secara bergilir-gilir secara lapan kali selain dip4ksa melakukan s3ks oral,” katanya dalam kenyataan pada Isnin.

Sebaik sahaja ‘selesai’ kata Nik Ezanee, m4ngsa dihantar pulang ke tempat tinggalnya.

Beliau memberitahu, m4ngsa kini ditempatkan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk pemeriksaan lanjut.

Bertindak atas laporan itu, kedua-dua lelaki yang berusia 31 dan 36 tahun itu ditahan kira-kira pukul 11 malam Ahad di Kampung Sungai Kayu Ara.

Semakan rekod jelasnya, mendapati salah seorang daripada mereka mempunyai dua kes lampau membabitkan kesaIahan jen4yah.

“Kita mendapat perintah tahan rem4n selama tujuh hari bermula hari ini,” tambahnya lagi.

Beliau memberitahu, k3s itu disi4sat mengikut Seksyen 377C Kanun Kes3ks4an, serta 377A dan 354 kanvn yang sama, kerana melakukan persetubvhan bertentangan dengan aturan tabii tanpa kerelaan.

Jika disabit bersalah katanya, mereka boleh dijatuhi hukvman penj4ra sehingga 20 tahun serta sebatan.