Gara-gara berpaling tadah khianati parti, Zuraida akhirnya terima pengajaran diarah bayar RM10j

Gara-gara berpaling tadah khianati parti, Zuraida akhirnya terima pengajaran diarah bayar RM10j

Mahkamah sivil memerintahkan Zuraida Kamaruddin membayar RM10 juta kepada KEADILAN kerana berpaling tadah daripada parti itu selepas menang kerusi parlimen Ampang buat kali ketiga pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur pagi ini membenarkan tuntutan mahkamah bon RM10 juta daripada KEADILAN terhadap bekas menteri itu, yang kehilangan kerusi Ampang kepada calon KEADILAN Rodziah Ismail pada PRU15 tahun lepas.

Zuraida yang tewas kepada Rodziah Ismail di Ampang pada PRU15 kini berdepan dengan satu lagi masalah yang diciptanya sendiri apabila diarah untuk membayar RM10 juta kepada KEADILAN. Foto The Star.
Peguam parti itu Navpreet Singh mengesahkan keputusan yang disampaikan oleh hakim mahkamah sivil Akhtar Tahir semasa prosiding dalam talian.

Zuraida merupakan bekas naib presiden KEADILAN yang kemudian melompat ke parti Bersatu semasa Langkah Sheraton yang menjatuhkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) dan selepas itu menyertai Parti Bangsa Malaysia (PBM) serta kini terlibat dalam pertikaian dengan Presiden PBM Larry Sng Wei Shien.