Gara-gara isu Palestin, pempengaruh Syamimia hilang lebih 100,000 pengikut dalam masa sehari

Gara-gara isu Palestin, pempengaruh Syamimia hilang lebih 100,000 pengikut dalam masa sehari

Pempengaruh Syamimia hilang lebih 100,000 pengikut dalam masa sehari, gara-gara isu Palestin. Nampaknya kuasa media sosial membuatkan seseorang popular. Tapi masa yang sama, media sosial juga mampu membuatkan seseorang jatuh.

Inilah realitinya apabila pempengaruh media, Syamamia yang dikenali kerana sering berkongsi kisah kehidupan flatnya yang hilang 100,000 lebih jumlah pengikut hanya dalam masa sehari kerana isu berkaitan Palestin.

Pempengaruh Syamimia Hilang Lebih 100,000 Pengikut Dalam Masa Sehari

Pempengaruh Syamimia Hilang Lebih 100,000 Pengikut Dalam Masa Sehari, Gara-Gara Isu Palestin

Jika semalam di Tik Toknya berjumlah 1.1 juta pengikut, tetapi petang ini jumlah itu berkurangan kepada 997,0000 ribu sahaja. Malah ada ura-ura mereka, jumlah pengikutnya berkurangan kepada 800,000 saja.

Ternyata pengikutnya mengambil sikap berundur dalam diam selepas kontroversi ini tercetus.

Pengikutnya menyifatkan pempengaruh ini tidak cakna dengan nasib rakyat Palestin yang mana dirinya sepatutnya berkongsi hal ini  di platform media sosialnya bagi menyebarkan kesedaran apa yang berlaku di Gaza.

Namun dirinya mengambil pendekatan mendiamkan diri dan memaklumkan bahawa dirinya kini lebih fokus kepada keperluan keluarga dan membuat kebaikan dengan secara menyeluruh bukannya dengan mengikut isu tertentu.

Gara-Gara Isu Palestin

Semalam di aplikasi Tik Toknya, Syamimia menyifatkan media sosial sebagai lubuk dosa kerana menerima hinaan.

Menyifatkan boleh memberi teguran tapi bukan hinaan tapi apa yang didapatinya adalah hinaan melampau.

“Tidak berkongsi tidak bermaksud tidak mengambil tahu, tidak tahu, jahil atau tidak sayang. Kita semua ada rahsia, hanya tuhan saja yang tahu.

“Sama-samalah perbaiki diri kita, sokong mana yang benar dan sumbangkan doa. Jika ada rezeki lebih, salurkan sumbangan,” katanya yang berkongsi mengenai kesengsaraan rakyat Palestin di media sosialnya.