Gara-gara minta izin nak ada perempuan simpanan, isteri nekad tikam suami

Gara-gara minta izin nak ada perempuan simpanan, isteri nekad tikam suami

 

Seorang lelaki di Thailand nyaris maut akibat ditikam oleh isterinya selepas dia meminta izin untuk menjadikan kedi golf sebagai perempuan simpanannya, lapor The Thaiger.

Lelaki itu telah ditikam oleh isterinya sebanyak tiga kali dalam kejadian di wilayah Chon Buri, Thailand.

Pegawai dari Balai Polis Don Hua Lor telah digegaskan ke bilik sewa mangsa di daerah Chon Buri bagi menyelamatkan pemain golf berusia 36 tahun itu.

Mangsa dilaporkan ditikam sebanyak tiga kali iaitu satu di lengan, belakang badan dan perutnya.

Hasil soal siasat polis terhadap mangsa, suspek penyerang dipercayai adalah isterinya sendiri yang sedang naik angin.

Mangsa mendedahkan bahawa isterinya berang selepas dia meminta untuk menjadikan kedi golfnya sebagai perempuan simpanannya.

Isterinya yang tidak berpuas hati kemudiannya terus menikam mangsa sebelum beredar dari tempat kejadian.

Bagaimanapun, mangsa menolak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap isterinya dan menegaskan bahawa dia sudah memaafkannya.

Pasukan penyalamat dari Pasukan Penyelamat Trai Kunna Dham yang tiba ke tempat kejadian telah memberikan pertolongan cemas.

Mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Chon Buri untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Sebelum ini, satu lagi kes yang melibatkan kejadian cemburu terhadap kedi golf pernah dilaporkan berlaku pada Jun lalu.

Dalam kejadian itu, seorang lelaki dilaporkan telah menembak seorang pemain golf lelaki dan kekasihnya yang bekerja sebagai kedi di padang golf tersebut.

Kejadian itu dikatakan berlaku di padang golf di wilayah tengah Kanchanaburi.

Motif di sebalik serangan ngeri itu adalah cemburu, kerana penyerang percaya pemain golf itu terlibat dalam hubungan sulit bersama kekasihnya.

Walaupun kedi itu terselamat daripada serangan itu, pemain golf itu bagaimanapun terkorban ketika sedang menerima rawatan perubatan.

Pada bulan yang sama, seorang lagi kedi golf dilaporkan telah diserang oleh seorang lelaki ketika dia menunggang motosikal ke tempat kerja di wilayah Chon Buri.

Penyerang telah bertindak membaling petrol ke arahnya dan melanggar motosikalnya sehingga jatuh ke dalam hutan di tepi jalan.

Mangsa menegaskan bahawa dia tidak mempunyai sebarang konflik atau musuh dengan rakan sekerja, rakan mahupun pelanggannya.