Gempar!!! Doktor pakar ini dedahkan cirit birit antara simptom tidak baik buat pesakit kanser

Gempar!!! Doktor pakar ini dedahkan cirit birit antara simptom tidak baik buat pesakit kanser

Saat rakyat susah macam ni, boleh tak Menteri berhenti bagi alasan atau cakap perkara yang tak kena di hati rakyat?

Jangan la buat kempen tidur 18 jam, pakai duta belia lelaki putih Gigi ngalahkan Darlie.
Itu tak kena namanya.

Jangan la duk sembur disinfektan sana sini sedangkan ia tak berguna pun nak turunkan kes saban hari. Dah ditegur Pakar tersohor pun, bukan nak didengar malah boleh pula diperli-perli.
Itu membazir tenaga bikin 🤦‍♀️ saja.

Jangan la cakap dia nak bercuti hantar anak sekolah tadika di luar negeri sedangkan rakyat duk bergelut nak PdPR, mak ayah pening kepala duk susah hati.
Itu tak sensitif namanya.
Rakyat, takyah kata luar negeri, nak rentas daerah pun jangan mimpi.

Jangan la kata kibar bendera putih tu satu perkara sia-sia/salah sedangkan rakyat dah kebulur minta nasi. Ada yang sampai bunuh diri.
Itu kejam namanya.
Kalau rasa tak mampu bantu, jangan la sekat tangan yang nak bantu sesama sendiri.

Jangan la duk buat pesta makan durian pastu ambik video upload jadi tatapan rakyat yang duk berkurung macam anak dara sunti.
Itu melampau namanya.
Pastu boleh pulak dia konar leper, kata itu video tahun lepas punya padahal tudung Fareha tu keluaran terkini. Kantoi lagi! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dan jangan la jadi serupa Menteri satu lagi.
Saat rakyat menjerit tutup la punca kluster paling tinggi, dia masih buat tak peduli, siap salahkan kementerian lain lagi.
Yang ni memang layak kena maki!

Kenapa tak jadi seperti Menteri Agama yang ke sana ke mari menghulur bantuan, turun padang tengok sendiri. Walau dimaki dia tetap pekakkan telinga seakan tak peduli malah kata-katanya tetap baik buat kita tersentuh hati.
Yang ini memang kena diteladani.

Yang diarrhea?
Saya tak pasti. Saya diberitahu beliau adalah bekas pejuang kanser, bila ada diarrhea ia bukanlah sesuatu yang bagus. Dan ia mungkin petanda lain yang lebih serius. Apa-apapun saya doakan beliau cepat sihat, ramai yang menunggu Parlimen bersidang kembali.

Nota kaki: Kenapa tidak Pak Menteri yang buat rakyat naik darah, mengambil tanggungjawab, mengakui kekhilafan Kementerian sendiri dan sama-sama berganding bahu berusaha nak turunkan kes harian yang masih tinggi? Tunjukkan rasa empati dan beri rasa semangat dengan bersatu menggembeleng tenaga berusaha mengakhiri pandemik ini. Dan janganlah ambik kesempatan mencari populariti untuk mileage politik sendiri.

#BukanMakMenteri
#CumaMakanGaji

Sumber – DrSakinahSulong