Gempar!!! Tular tangkap layar dakwa Azmin mendapat pelepasan SOP ‘istimewa’ dari KKM

Gempar!!! Tular tangkap layar dakwa Azmin mendapat pelepasan SOP ‘istimewa’ dari KKM

Nama Azmin terus menjadi bualan hangat warganet semenjak bermulanya Langkah Sheraton hinggalah ke PKP3.0.

Insan yang dianggap begitu licik sehingga mampu memperdayakan ketuanya yang ditaati sekian lama, Anwar Ibrahim bersama-sama beberapa orang lagi MP bertindak menjatuhkan kerajaan PH hujung 2019 dahulu.

Azmin sentiasa memastikan dirinya berada dalam arus perdana politik tanah air, menjadi orang kanan kepada Tun M sewaktu bersama PH dan kemudiannya menjadi figura penting buat Muhyiddin dalam kerajaan PN pula.

Hasil hubungan rapatnya dengan kepimpinan utama kedua-dua kerajaan, dia pernah bernasib baik terlepas daripada tuduhan berselingkuh dengan seoeang jejaka tampan yang dianggap anak didiknya di sebuah hotel di Sandakan, Sabah satu maaa dahulu.

Malah baru-baru ini dia juga mendapat imuniti dari pemimpin utama kerajaan apabila setpolnya sendiri yang juga merupakan Adun Gombak Setia terpalit dengan tuduhan merancang insiden rogol terhadap seorang wanita di sebuah hotel ibu negara ketika rakyat sedang berkurung dalam perintah PKP  dan masih tidak dipanggil untuk siasatan sehingga kini.

Ketika negara berdepan dengan Darurat, kemudiannya perlaksanaan PKP 3.0, nama Azmin terus meniti dari bibir ke bibir masyarakat.

Tindakan yang paling menjadi sebutan hangat apabila dia selaku menteri yang punya kuasa meluluskan operasi sektor industri negara memberi kelulusan dengan banyaknya kepada kilang-kilang terutama di sekitar Lembah Klang beroperasi sehingga mencetuskan begitu banyak kluster berpunca dari kilang-kilang tersebut.

Terbaru, tular pula dakwaan dia membawa bersama keluarganya dalam lawatan rasmi ke luar negara. Walaupun anak dan menantunya berkeras mengatakan mereka berada di Malaysia, namun waeganet berat hati untuk mempercayainya.

Ditambah pula semenjak semalam, muncul satu tangkap layar perbualan membongkarkan peemohonan istimewa Azmin dan rombongannya kepada KKM sewaktu berpergian keluar negara seperti yang dikongsikan seoeang oengguna Twitter menggunakan nama akaun Zack Rockstar.


Walaubagaimanapun keabsahan perbualan tangkap layar tersebut masih menjadi pertikaian. Sehingga kini masih tiada respon rasmi dikeluarkan pihak KKM berkaitan isu tersebut.

Tamat