Hairul Azreen umum bersara sebagai pelakon, ‘Malbatt Misi Bakara’ jadi filem terakhir

Hairul Azreen umum bersara sebagai pelakon, ‘Malbatt Misi Bakara’ jadi filem terakhir

 

Pelakon filem Malbatt: Misi Bakara iaitu Hairul Azreen telah membuat pengumuman mengejut apabila mengambil keputusan untuk berhenti berlakon.

Buat pengumuman mengejutkan

Pemilik nama sebenar, Hairul Azreen Idris itu menyatakan hasratnya ketika ke udara di bersama Era FM sewaktu mempromosikan filem Malbatt.

Kenyataan yang dibuat Hairul itu juga disaksikan penyampai radio segmen 3 Pagi Era iaitu Azad Jazmin dan Radin termasuklah Halim Othman serta Linda Onn.

Sudah lakukan semua dalam cabang seni

Ujar suami kepada selebriti dan juga usahawan terkenal, Hanis Zalikha itu, dia sudah melakukan pelbagai cabang seni dalam industri seni termasuklah bernyanyi dan juga berada di belakang tabir.

Dia juga sudah berasa puas dengan apa yang dilakukan namun akui masanya sangat terhad sehingga tanpa disedari anak-anak sudah membesar termasuklah ibu bapa yang perlu lebih diberi perhatian.

“Saya dah buat semua benda dah. Saya dah jadi seorang pelakon, saya dulu seorang stuntman. Saya dah jadi seorang pelakon filem…dan sekarang saya jadi action hero filem. Filem Paskal telah membuatkan 40% orang mahu menjadi tentera. Dan filem Malbatt inilah InsyaAllah menjadi yang terakhir, sebagai pelakon.”
Saya dah buat sebagai pelakon, stuntman, extra, investor, director, produser semua saya sudah lalui. Pejuangan saya biarlah saya akhiri dengan filem yang membanggakan saya, Malbatt.
Ada orang yang tak sempat tengok mak bapak dia sibuk dengan kerja. Ada orang tak sempat tengok anak-anak dia membesar. Kalau saya ada filem saya perlukan enam bulan, buat badan, pergi gim, pagi, petang, malam tahu-tahu anak saya dah besar. Tahu-tahu mereka dah pergi sekolah, saya tak sempat nak tengok tu semua.
“Saya dah dapat, saya dah cukup dan puas dengan apa yang telah saya buat.” jelasnya.

Mahu fokus urus perniagaan

Pengumuman  dari Hairul itu nyata membuatkan penyampai-penyampai radio agak terkejut kerana ia dilakukan secara tiba-tiba.

Walau bagaimanapun, Hairul menyatakan bahawa apa yang dilakukan sudah mendapat persetujuan isterinya dan mereka juga akan lebih fokus kepada perniagaan yang telah mereka bangunkan.

Namun begitu, pelakon berkenaan menjelaskan yang dia tetap akan aktif di media sosial.

Ujarnya lagi, perkara berkenaan sudah lama difikirkan dan ia menjadi punca dia melakukan yang terbaik dalam setiap filem-filem aksi lakonannya sebelum ini sehingga kerap menerima pujian.