Helikopter bawa murid mendarat berhampiran sekolah swasta, netizen tanya – “Bapa dia keje apa weh?”

Helikopter bawa murid mendarat berhampiran sekolah swasta, netizen tanya – “Bapa dia keje apa weh?”

 

Beberapa penduduk di Shah Alam terkejut selepas sebuah helikopter dilihat melakukan penerbangan dendah dan mendarat di kawasan lapang di sebuah kawasan perumahan.

Menerusi video yang dikongsi seorang penduduk kepada FMT, sebuah helikopter dilihat berlepas dari sebuah kawasan lapang berdekatan kawasan perumahan di Shah Alam itu.

Sekeping gambar turut menunjukkan seorang kanak-kanak berjalan meninggalkan helikopter dengan juruterbang berdiri di tepi pesawat.

Penduduk itu, yang minta tidak dinamakan, mendakwa kanak-kanak itu kemudian memasuki pintu belakang sebuah sekolah.

Dia mendakwa ini kali kedua sebuah helikopter mendarat di situ, namun penduduk tidak merakam kejadian pertama.

@freemalaysiatoday

Hantar anak ke sekolah ‘guna helikopter’, cetus amarah penduduk setempat #BeritaFMT #Sekolah #Helikopter #SetiaAlam #TrendingNewsMalaysia #BeritaDiTikTok #FMTNews #Berita #Malaysia #Trending #fyp

♬ original sound – Free Malaysia Today – Free Malaysia Today

“Pada 5 Mei, saya timbulkan hal ini dengan pihak sekolah menerusi Facebook, bukan sahaja untuk mengadu tentang isu helikopter ini tetapi juga menyuarakan kebimbangan tentang ibu bapa meletak kenderaan di tepian jalan di kawasan perumahan kami,” katanya

Sementara itu Ketua Polis Shah Alam Iqbal Ibrahim berkata pihaknya menyerahkan kepada CAAM untuk siasat sama ada pengendali pesawat itu memiliki permit sah apabila ia mendarat di kawasan perumahan itu pada 17 April lalu.

“Kita belum terima sebarang laporan tentang kejadian itu,” katanya memetik FMT.

Kejadian ini kemudian mendapat perhatian ramai yang tertanya apa pekerjaan bapa kepada murid berkenaan kerana menggunakan helikopter untuk menghantar anak ke sekolah.