Hubungan Ubai-Shila berdepan ujian getir, terdesak memohon bantuan doa netizen

Hubungan Ubai-Shila berdepan ujian getir, terdesak memohon bantuan doa netizen

Personaliti media sosial Ubai memaklumkan ibunya kini sedang menerima rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) sejak Sabtu susulan mengalami pendarahan pada bahagian rahim.

Memetik portal Mstar, Ubai atau Muhammad Ubaidillah Mohd Zulkefli, 25, berkata, keadaan ibunya itu susulan disahkan menghidap kanser ovari tahap tiga dan sudah pun melakukan pembedahan membuang organ berkenaan pada Januari lalu.

Kata Ubai, ibunya dikejarkan ke hospital berkenaan selepas mengalami pendarahan secara tiba-tiba.

“Ibu saya sekarang agak kritikal di hospital. Pagi semalam (Sabtu) berlaku pendarahan dan kami terus membawanya ke hospital.

ubai1 - 1

Ubai memohon doa orang ramai untuk kesihatan ibunya.

“Ibu saya sudah hampir setahun menghidap kanser ovari tahap tiga malah sudah menjalani pembedahan membuang ovari pada Januari lalu.

“Kalau ikutkan dia tinggal satu lagi kitaran kimoterapi lagi tapi tiba-tiba keadaan jadi begini,” katanya ketika dihubungi mStar pada Ahad.

Berkongsi lanjut mengenai keadaan ibu, Ubai berkata, ibunya kini masih dalam pemantaun doktor selain terpaksa memakai alat bantuan pernafasan disebabkan oksigen menurun.

“Apa yang boleh saya katakan, semalam memang dia banyak kehilangan darah dan ditempatkan di zon merah tetapi sudah dipindahkan ke wad biasa

ubai2 - 1

Ubai dan tunang, Shila Amzah.

“Pagi tadi tahap oksigen dia pula menurun dan doktor sudah pun memberikan alat bantuan pernafasan… Insya Allah petang ini baru saya boleh melawatnya,” ujarnya.

Sebelum itu, Ubai memuat naik di Instastory miliknya memohon orang ramai untuk mendoakan kesihatan ibunya itu.

“Salam semua, doakan kesihatan ibu saya dalam keadaan yang baik,” tulisnya.