Info!!! kekosongan jawatan di Lembaga Prtubuhan Peladang (LPP) untuk diisi, tarikh tutup 27 Julai

Info!!! kekosongan jawatan di Lembaga Prtubuhan Peladang (LPP) untuk diisi, tarikh tutup 27 Julai

Peluang kerjaya di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia.

Ini adalah kerana LPP merupakan lembaga yang menguruskan hal ehwal peladang masyarakat yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan pertanian serta memastikan industri pertanian terus subur dikalangan rakyat Malaysia yang mempunyai pelbagai bangsa dan kaum.

LPP yang merupakan lembaga yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan dengan peladang dan pertanian di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan LPP . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula 14 Julai dan permohonan akan ditutup pada 27 Julai 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk maklumat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 27 Julai 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP).  Anda boleh merujuk makluman dari pihak LPP  dibawah berkenaan cara permohonan:

Iklan Jawatan Kosong Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP)

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan pelbagai jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak LPP sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 27 Julai 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Pelbagai Jawatan Kosong Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) Tahun 2022

Kepada mereka yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP), anda boleh membuat permohonan secara atas talian(online) di MyFutureJob seperti yang diiklankan oleh pihak LPP.

Permohonan calon-calon bukan dari anggota LPP (termasuk yang sedang berkhidmat dengan kerajaan) hendaklah membuat permohonan melalui web Kementerian Sumber Manusia di https://www.myfuturejobs.gov.my/ .Untuk mengetahui cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan jawatan, anda boleh merujuk dibawah:

1. Pegawai Ehwal Ekonomi (E41)

2. Akauntan (WA41)

3. Penolong Jurutera (JA29)

4. Penolong Pegawai Tadbir (N29)

5. Pembantu Akauntan (W19)

6. Pembantu Tadbir Perkeranian/ Operasi (N19)

7. Pereka (B19)

8. Pembantu Operasi (N11)

9. Pemandu Kenderaan (H11)

10. Pengawal Keselamatan (KP11)

Mohon Jawatan Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP)

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan pelbagai jawatan kosong  di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP)  merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Sumber – sistemguruonline.com