Inspektor Sheila & Iqbal Zulkefli akhirnya bertemu, sedondon macam pengantin

Inspektor Sheila & Iqbal Zulkefli akhirnya bertemu, sedondon macam pengantin

 

Impian usahawan sensasi Iqbal Zulkelfi ingin bertentang mata dengan Inspektor Sheila akhirnya tercapai apabila mereka digandingkan dalam satu sesi fotografi eksklusif bersama mStar.

Malu-malu ketika kali pertama bertemu, Iqbal atau nama sebenarnya Ahmad Iqbal Zulkefli, 29, tidak mengambil masa lama untuk menyesuaikan diri dengan pegawai kanan polis itu.

Malah, sepanjang sesi itu, Iqbal dan Sheila atau Sheila Sharon Steven Kumar, 35, dilihat tidak kekok bertegur sapa dan sempat bergurau mesra antara satu sama lain.

Iqbal sedia mengenali Sheila lebih rapat.

Kata Iqbal, dia mahu mengenali Sheila dengan lebih rapat dan bersedia untuk melangkah ke hubungan lebih serius jika ada jodoh antara mereka.

“Selepas berjumpa ini saya serius untuk berkawan dengan dia… saya merasakan dia seorang yang komited dan jelas dengan apa yang dimahukan.

“Saya juga tak mahu berfikir lebih, buat masa sekarang biarlah kami berkawan dahulu,” kata Iqbal kepada mStar.

Dalam sesi fotografi ini, Sheila kelihatan anggun mengenakan busana pengantin berwarna hijau muda dari butik Arma Couture dan sentuhan mekap pula hasil solekan Khai Baha.

Bukan itu sahaja, Iqbal juga sempat mempelajari beberapa perkataan bahasa Tamil termasuk ungkapan ‘saya sayang kamu’.

Dalam pada itu, Iqbal juga sempat meninggalkan pesanan supaya Sheila menjadi seorang yang lemah lembut supaya tidak terus menerima kecaman netizen.

“Dia cantik dan boleh jadi model. Tapi sebelum ini ramai yang kecam sebab hanya mengenali Sheila sebagai seorang wanita yang tegas.

“Saya harap dapat mengajar dia supaya lebih bersikap lemah-lembut. Tidaklah orang asyik nak kecam selepas ini,” ujarnya.

Iqbal berkata dia mengikuti perkongsian wanita itu di media sosial dan percaya di sebalik sifat garang yang selalu diperkatakan tentang Sheila, ada ciri-ciri kewanitaan yang membuatkan hatinya tertarik.

iqbal sheila 1

Iqbal dan Sheila malu-malu kali pertama bertentang mata.

Sementara itu, Sheila pula tidak menyangka dapat bertentang mata dengan Iqbal selepas nama mereka mula menjadi sebutan ramai beberapa hari ini.

Memiliki ciri-ciri khas lelaki idaman, Sheila juga tidak ada masalah untuk menjadikan Iqbal sebagai teman baiknya.

“Bila berjumpa hari ini persepsi saya terhadap Iqbal berubah. Dia kacak, ramah. Badannya pun tidaklah terlalu besar.

iqbal sheila 5

Sheila dan Iqbal sedondon mengenakan busana dari butik Arma Couture dan solekan Khai Baha.

“Banyak lagi yang boleh saya explore tentang Iqbal. Secara peribadi dia seorang yang baik dan kami boleh berkawan.

“Setakat ini saya belum jumpa lelaki yang betul-betul menepati citarasa. Iya, saya memang seorang yang memilih,” jelasnya.

Nama kedua-dua mereka mula menjadi sebutan selepas Iqbal meninggalkan komen untuk berkenalan dengan Shiela dalam satu artikel terbitan mStar sebelum ini.