Isteri ditangkap khalwat dengan warga emas di rumah di kala suami keluar bekerja shif malam

Isteri ditangkap khalwat dengan warga emas di rumah di kala suami keluar bekerja shif malam

 

Ketika suaminya keluar mencari rezeki, si isteri pula telah ditangkap berkhalwat di kediamannya di Semabok, Melaka pada awal pagi semalam.

Menurut Pengarah Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) Datuk Che Sukri Che Mat, wanita berusia 29 tahun itu itu dicekup dalam serbuan jam 1.05 pagi dengan seorang lelaki berusia 61 tahun yang juga merupakan kawan baik suaminya sendiri.

Ketika pemeriksaan, dia mengaku suaminya berusia 38 tahun tiada di rumah kerana keluar bekerja shif malam sebagai pengawal keselamatan di Batu Berendam.

Wanita itu mengaku hanya dia bersama dua anak berusia tiga tahun dan tiga bulan berada di dalam rumah bersama rakan sekerja suaminya itu.”

Dakwa lelaki tersebut, dia sudah enam bulan tinggal di rumah terbabit kerana baru sahaja mendapat kerja di syarikat yang sama dengan suami wanita terbabit.

Pasangan warga tempatan itu ditahan bagi tujuan siasatan mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekediaman hingga mendatangkan syak.

Jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara sehingga 24 bulan atau kedua-duanya sekali.