Kakak ‘backup’ Ira Kazar, ciapan sindir Puteri Sarah?

Kakak ‘backup’ Ira Kazar, ciapan sindir Puteri Sarah?

 

Beberapa hari lalu, kakak kepada isteri kedua Syamsul Yusof, Ira Kazar iaitu Yasmin Kazar menjadi bualan hangat di media sosial gara-gara ciapan Twitternya yang didakwa menyindir pelakon Puteri Sarah dan keluarga Datuk Yusof Haslam.

Menerusi laporan Harian Metro, kakak Ira telah memuat naik sebuah ciapan yang seakan menyindir tindakan seseorang yang kerap berkongsi kisah kehidupannya kepada umum di media sosial.

“Rosaklah perempuan perempuan yang suka ‘viral’ sana sini acah acah tersakiti dicurangi. Semua nak kongsi pada masyarakat lepas tu lalu di timeline aku. Bodoh menyampah aku tengok. Engkau orang tak ada Tuhan ke?” ciapannya.

Bukan itu sahaja, dia turut berkongsi sebuah ciapan yang telah dipadamnya memaklumkan ia merupakan perkara menghiburkan apabila seseorang tak suka diganggu daripada akaun palsu tetapi tidak disekat.

“‘Kinda funny’ bila kau tak suka ‘fake account’ ganggu tapi tak sekat. ‘Kinda hilarious’ bila kau siap ‘pinned’ fitnah dari ‘fake account’. ‘You are damn funny, girl’. Oh and fake too,” tulisnya.

Bagaimanapun, kedua-dua ciapannya itu tidak merujuk kepada mana-mana pihak namun, ada segelintir individu yang mendakwa kakak Ira itu seolah-olah menyindir Puteri Sarah dan keluarga Yusof Haslam.

Terdahulu, nama pelakonPuteri Sarah menjadi perhatian ramai gara-gara krisis yang melanda dalam rumah tangganya bersama dengan pengarah popular, Syamsul Yusof yang telah bernikah dengan seorang wanita bernama Ira Kazar.

Malah, Puteri Sarah juga telah bernekad dengan memfailkan penceraian di Mahkamah Syariah pada Isnin ini dan perkara tersebut disahkan sendiri oleh  peguam syarie, Datuk Akberdin Abdul Kader yang mewakilinya.