“Kalau nak bagi aku anak meh sini” – Bengang dipertikai, rupanya ini punca abang Tesla kahwin dua?

“Kalau nak bagi aku anak meh sini” – Bengang dipertikai, rupanya ini punca abang Tesla kahwin dua?

 

Belum habis isu poligami yang terkait dengan pensohor media sosial yang dikenali sebagai Abang Tesla apabila seorang pengguna TikTok mendakwa punca sebenar lelaki itu berkahwin dua adalah kerana belum dikurniakan zuriat.

Dalam hantaran video tersebut, individu berkenaan memuat naik tangkap layar komen yang ditulis Abang Tesla tentang mengapa dia berkahwin dua.

@userdeaaaaaa

selepas ada anak kehidupan tak sama mcm first ii kawin !! ingat tuu !! bukan dengan senang ii terus nak kawin lain sebab tak mampu bagi kau zuriat !! Allah tahu tahap limit kemampuan manusia . sebab kau tak mampu lagi laaa diaa tak bagi anak !! #teslaproblem #terpalingmampu #fyp

♬ original sound – ABG.TESLA – ABG.TESLA

Kalau nak bagi aku anak meh sini. Jangan pandai sembang.

Perkongsian itu ternyata telah mencetuskan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Menjengah ke ruangan komen, ada juga yang membandingkan pensohor itu dengan selebriti seperti Beto yang masih setia dengan isteri meskipun masih belum dikurniakan dengan rezeki anak setelah sekian lama bernikah.

Kata netizen lagi, isteri pertama Abang Tesla lebih layak mendapat orang yang lebih baik dan menghargainya sebagai seorang isteri.

“Sedihnya dengar kata-kata mu wahai abang tesla.Aku terasa sebab aku 9 tahun dengan suami takda anak. Syukur aku sumia memilih untuk bertahan. Kau baru kahwin dah macam tu” tulis seorang netizen.