“Keadaannya agak tak baik sekarang” – Neelofa mohon rakyat Malaysia doakan Fatimah yang kini sedang bergelut dengan masalah kesihatan

“Keadaannya agak tak baik sekarang” – Neelofa mohon rakyat Malaysia doakan Fatimah yang kini sedang bergelut dengan masalah kesihatan

 

Masih ingat dengan kanak-kanak perempuan yang tular selepas dia memberi ‘pesanan’ kepada orang ramai untuk tidak memanggilnya dengan nama panggilan ‘Timoh’.

“Jangan panggil Timoh, panggil Fatimah.”

fatimah

Beberapa tahun yang lalu, Fatimah dan dua beradiknya, Omar Mukhtar dan Ali pernah tular di media sosial gara-gara fasih bertutur dalam dialek Kelantan meskipun keluarga mereka menetap di Birmigham, United Kingdom.

Kini, Fatimah sudah berusia 10 tahun namun menerusi Instagram @thefamily.uk yang dikendalikan ibunya, kanak-kanak tersebut sedang bergelut dengan masalah kesihatan.

Difahamkan, Fatimah telah dimasukkan ke wad sejak Ramadan lalu selepas kesihatannya berada dalam keadaan tidak baik.

Menerusi Instagram itu juga, ibunya kerap berkongsi keadaan Fatimah dari semasa ke semasa sepanjang dia berada di hospital berkenaan.

fatimah

Kata ibunya, Fatimah seorang kanak-kanak yang sangat kuat dan tidak pernah merungut ketika dirawat di hospital selain tidak mengharapkan bantuan.

Saya menyaksikan betapa kuatnya Fatimah dari hari pertama di hospital. Dia hanya menangis sekali ketika ujian darah yang keempat kerana terlalu sakit. Fatimah mengajar saya erti sebenar perkataan ‘kuat’.

fatimah

Selebriti terkenal, Neelofa yang juga merupakan keluarga terdekat Fatimah turut berkongsi di Instagram tentang keadaan kanak-kanak itu.

Hos dan usahawan itu memohon agar rakyat Malaysia mendoakan Fatimah dan memaklumkan bahawa keadaannya kini agak tidak baik.

Ramai yang meninggalkan komen di hantaran Neelofa itu dan rata-ratanya mendoakan agar Fatimah diberikan kesembuhan malah sesetengah turut berkata mereka merindu keletahnya.