Kecewa dituduh terlibat dadah, ADUN DAP beri bayangan bersedia sertai PN

Kecewa dituduh terlibat dadah, ADUN DAP beri bayangan bersedia sertai PN

Adun Pasir Bedamar Terence Naidu.
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pasir Bedamar Terence Naidu dari DAP hari ini menafikan laporan sebuah laman sesawang yang memetik beliau sebagai wakil rakyat yang ditahan di sebuah kelab malam di Prai, Pulau Pinang awal minggu ini.

Laman sesawang yang berkait dengan Amanah itu turut memetik Naidu yang mengatakan beliau sedia untuk meninggalkan DAP dan menyokong Perikatan Nasional (PN) jika beliau dibuktikan bersalah.

“Jika benar saya terbukti bersalah, saya bersedia keluar DAP dan menyokong Perikatan Nasional sebagai wadah perjuangan baru dan akan terus membela pengundi di kawasan saya,” tulis Malaysia Dateline yang mendakwa diambil dari sebuah kenyataan Naidu.

Bagaimanapun, menurut The Star, Naidu berkata laporan tersebut adalah palsu.

Sebelum ini, MalaysiaNow melaporkan 48 orang termasuk Adun dari DAP ditahan semasa serbuan dilakukan ke atas sebuah kelab malam di Prai.

Adun itu juga turut diuji positif dadah.

Sementara itu DAP Perak menuntut Adun Pasir Bedamar, Terence Naidu memberi penjelasan berhubung penahanannya di sebuah pusat hiburan di Pulau Pinang pada Khamis lalu.

Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming berkata, kepimpinan parti di peringkat negeri dan pusat mahu Terence memaklumkan situasi sebenar mengenai kejadian itu.

“Saya ingin memberi jaminan kepada orang ramai bahawa DAP memandang serius kelakuan, karakter dan integriti wakil rakyatnya dan mereka harus menjadi contoh teladan sebagai orang yang telah diamanahkan oleh rakyat untuk memimpin mereka,” kata Nga.

Terence didakwa positif menggunakan bahan terlarang ketika berada di sebuah kelab malam di Pulau Pinang.