“Kenapa ugut kami macam tu?” – Diana dedah Farid Kamil suruh buang Bin/Binti namanya dari surat beranak anak

“Kenapa ugut kami macam tu?” – Diana dedah Farid Kamil suruh buang Bin/Binti namanya dari surat beranak anak

 

Sejak tersebarnya dakwaan wujudnya orang ketiga dalam rumah tangga, Diana Danielle lebih banyak mengunci mulut dan cuma menegaskan ia sebagai fitnah.

Namun setelah Farid Kamil bercerita tentang insiden petik cili semalam, aktres cantik ini akhirnya memilih untuk suarakan perkara hal sebenar.

Diana terpaksa hubungi polis untuk keluar rumah sendiri

Jika benar isu teguran kepada Aurora cuma benda kecil, tidak mungkin Diana sampai ke tahap terpaksa mendapatkan bantuan polis untuk keluar dari rumah mereka sendiri.

Jelasnya, dia tidak pernah melihat Farid ‘naik angin’ sebegitu rupa dan selaku ibu sudah pasti dia risau memikirkan nasib anak-anak andai mereka terus berada dalam kediaman terbabit.

Tengah hari dia tengking saya tak jumpa seluar dia

Selain pengabaian nafkah selama 4 bulan berturut-turut, DD berkata Farid tidak membayar semula jumlah wang miliknya seperti yang dijanjikan termasuklah tanggungan kos menunaikan ibadah umrah tempoh lalu.

Kata Diana lagi, sebenarnya Farid mulai tertekan dan menjadi pemarah setelah dia menyuarakan kehendak berpisah.

Namun baginya, beban emosi itu tidak sepatutnya dilampiaskan kepada 2 anak mereka yang masih kecil.

Aurora dipaksa duduk dalam bilik Babah malam tu sebab nak “sambung” ajar anak

Bukan sekali, bahkan hukuman yang dikenakan oleh Farid angkara kesalahan petik cili malah berlarutan sehingga dia memaks Aurora masuk ke dalam bilik.

Kemuncak kekecewaan apabila Farid didakwa menyuruh Diana memfailkan permohonan membuang binti dan bin namanya daripada surat beranak Aurora serta Muhammad.