Kerajaan mungkin umum Pengeluaran Khas KWSP 2.0?

Kerajaan mungkin umum Pengeluaran Khas KWSP 2.0?

Ramai dah habis duit KWSP RM 10K, adakah pengeluaran wajar dilakukan. Pengeluaran Khas KWSP 2.0 Bakal Ada ? , Pengeluaran Khas KWSP 2022.

Info Tentang Pengeluaran KWSP

Dalam keadaan ekonomi semasa pascapandemik Covid-19, sana-sini rakyat masih mengeluh tidak cukup duit.

Ada yang menunggu masa dihalau dari rumah kerana tidak mampu membayar tunggakan sewa.

Bukan semua orang ada caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) hingga membolehkan mereka mengeluarkan i-Citra, i-Lestari dan pengeluaran KWSP RM 10,000 baru-baru ini.

Sebenarnya bukan salah berbelanja duit KWSP tersebut tetapi biarlah ukur baju di badan sendiri. Sebaiknya duit RM 10,000 tersebut dijadikan modal membeli aset barang seperti barang kemas dan menyertai bidang perniagaan secara dalam talian sama ada menjual barang atau buat drop ship.

Selepas mendapat wang KWSP sebanyak RM 10,000 dan berjoli sakan semasa Hari Raya Aidilfitri, ada yang mula tarik muka masam. Ini kerana, wang tersebut semakin kering disebabkan menyambut hari raya serba-serbi baharu. Ada yang seronok beli barang kemas dan ada yang guna duit tersebut untuk membayar hutang adik-beradik mahupun along.

Sememangnya di zaman orang kaya semakin kaya, orang susah semakan susah ini, kita harus banyak bermuhasabah sebelum bermuamalah agar tidak ditimpa musibah.

Mengapa harus dibazir duit KWSP tersebut seolah-olah tidak esok dan lusa agaknya ? adakah tergamak buat kempen untuk keluar lagi duit KWSP hingga menyebabkan tujuan asal kewujudan skim tersebut dilupakan ?

Pengeluaran Khas

Berhemat berbelanja jika duit RM 10,000 masih tersisa. Moga jangan pula mengharapkan pengeluaran RM 10,000 KWSP 2.0, nanti pak menteri pening kepada sekali lagi.

Sumber – WatanDaily