Kerap beraksi lucah dalam siaran ‘live’, pengasas produk ini mengaku tidak tahu undang-undang

Kerap beraksi lucah dalam siaran ‘live’, pengasas produk ini mengaku tidak tahu undang-undang

Tular video aksi tepuk punggung melibatkan empat empat usahawan baru-baru ini, usahawan sensasi, Kak KM memberitahu dia sudah dipanggil oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) Rabu lalu.

Memetik mStar Online, Kak KM berkata dia memberi keterangan selama lebih kurang tiga jam dan dia memberikan kerjasama yang baik.

“Mereka datang ke rumah dan kemudiannya saya telah ke hadir memberi keterangan di pejabat SKMM pada hari sama.

“Pihak SKMM harus menjalankan siasatan selepas laporan dibuat berkaitan video tersebut. Mereka menjalankan tugas dan saya memberi kerjasama baik kepada sepanjang proses memberi keterangan,” katanya.

Menurut Kak KM, dia akan lebih berhati-hati dalam perkongsian di media sosial selepas ini. Ujarnya, dia tidak tahu bahawa video yang dikongsikannya itu salah.

“Saya tak tahu video-video yang saya buat selama ini salah. Bila mendapat penjelasan jelas, maka selepas ini tidak ada lagi tindakan sebegitu. Saya juga akan lebih berhati-hati untuk memuat naik sebarang perkongsian di media sosial.

“Ramai yang tidak puas hati dengan video tersebut. Saya dengan rendah hati memohon maaf atas kesilapan yang telah berlaku,” katanya.