Ketika Shuib sedang bergembira di Pulau Langkawi, warganet pula ambil peluang menyelongkar kisah silamnya yang tidak pernah dikongsikan

Ketika Shuib sedang bergembira di Pulau Langkawi, warganet pula ambil peluang menyelongkar kisah silamnya yang tidak pernah dikongsikan
Mimpi tidak bermakna tanpa keberanian.

Beberapa hari sebelum kahwin, Shuib berkongsi gambar lama beliau sewaktu remaja yang memberi seribu satu makna hingga membuatkan peminatnya berasa sebak, sayu serta bangga.

Berlatar belakangkan rumah usang, tingkap hambir roboh, karpet gambar kaabah di dinding yang pastinya mengimbau nostalgia orang kampung dulu-dulu.

Paling mencuri perhatian juga tv saiz 18 inci, jika dulu harganya tidaklah terlalu mahal, tapi kalau sekarang harganyabboleh mrninggal.

“Dari umur 8 bulan sampai umur 17 tahun.. ni lah rumah saya dibesarkan…air ambik tiap2 petang pakai baldi,mandi dekat parit,toilet luar rumah,tido pakai kelambu,lampu pakai pelita,moto takde yang ade cuma basikal,belanja sekolah 50sen,sabtu ahad tangkap belut buat tambah2 duit sekolah.

“Tapi inilah rumah yang mengajar saya erti hidup sebenar…Belajar erti susah sebenar,,,belajar menghargai setiap apa yang ada,,Belajar bersyukur dengan nikmat Allah…” luah Shuib dalam satu temubual beberapa tahun lalu.

Apa yang kita boleh ambil iktibar dari gambar Shuib ini adalah, jangan pernah berputus asa mengejar impian.

Tahniah buat Shuib sah bergelar suami kepada Watie Hanafiah.

Sumber – Facebook