“Lagu biasa jadi sedap” – Lagu ‘Kami Guru Malaysia’ versi Siti Nurhaliza raih perhatian ramai

“Lagu biasa jadi sedap” – Lagu ‘Kami Guru Malaysia’ versi Siti Nurhaliza raih perhatian ramai

 

16 Mei setiap tahun adalah tarikh yang dinantikan oleh semua guru-guru di Malaysia. Setiap kali sambutan Hari Guru, kita akan dengar lagu keramat ‘Kami Guru Malaysia’ dinyanyikan oleh para pendidik dengan penuh bersemangat.

Biasa kita dengar dalam bentuk nyanyian ramai kan. Haa.. kali ni min nak kongsi dengan korang Penyanyi Nombor 1 Negara nyanyi lagu ni.

Korang boleh tengok video TokTi belanja lagu ‘Kami Guru Malaysia’ dalam video @aril.ism di bawah.

@aril.ism

Selamat hari guru.. #fyp #sitinurhaliza #sitism #arilsm #arilism #selamathariguru #happyteqchersday

♬ original sound – 𝘼𝙍𝙄𝙇𝙎𝙈 – 𝘼𝙍𝙄𝙇𝙎𝙈

Memang tak dapat disangkal lagi, Dato’ Seri Siti Nurhaliza memang mempunyai suara emas. Tapi untuk lagu ‘Kami Guru Malaysia’ ni beliau buat jadi macam lagu sendri tu yang buat ramai terpegun. Bagi lah lagu apa pun, kalau dapat kat TokTi memang sedap jadinya.

Screenshot 2024 05 18 At 12.26.50 Pm

Itu lah, padahal lagu biasa je. Dapat kat TokTi terus jadi level lain lagu ni. Memang hebat lah TokTi ni, bagi lagu apa pun beliau boleh nyanyi jadi sedap. 

Screenshot 2024 05 18 At 12.27.32 Pm

Betul. Ini min sangat setuju. Ingat lagi TokTi pernah nyanyi lagu Cuti-cuti Malaysia dulu, memang feel dia sampai. Cukup rasa semua ada. 

Screenshot 2024 05 18 At 12.26.15 Pm

Kalau ada kategori lagu sekolah paling sedap dalam Anugerah Juara Lagu, kena pulak TokTi yang nyanyi, silap haribulan memang terus jadi juara.

Screenshot 2024 05 18 At 12.27.04 Pm