Lama menyepi dari dunia hiburan, Fathia Latiff kini bekerja di sebuah firma guaman

Lama menyepi dari dunia hiburan, Fathia Latiff kini bekerja di sebuah firma guaman

Pelakon Fathia Latiff memaklumkan dirinya kini merupakan seorang pengamal undang-undang.

Walaupun lama menyepi dalam bidang lakonan, namun aktres yang popular menerusi drama rantaian popular di TV3, Ariana Rose ini sedang aktif berkerja di sebuah firma guaman iaitu di Tawfeek Badjenid & Partners.

Perkara itu dimaklumkan Fathia sendiri menerusi hantaran terkini di Instagram miliknya.

“Officially a legal practitioner,” tulisnya.

Bukan itu sahaja, Fathia atau nama penuhnya, Nur Fathia Abdul Latiff, 35, turut berkongsi beberapa foto bersama rakannya di firma guaman tersebut menerusi hantaran di Instagram Storynya

Sebelum ini, Fathia pernah memaklumkan menerusi kenyataannya kepada sebuah portal hiburan bahawa, dia tidak berminat untuk meneruskan chambering sebaik sahaja menamatkan pengajian dalam bidang Undang-Undang di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam sekitar tahun 2015.

Namun, dia tidak menolak kemungkinan jika ditakdirkan untuk menjadi seorang peguam, dia akan lebih memilih untuk menjadi seorang peguam hartanah.

Sekadar info, anak kepada pasangan Abdul Latiff Tahir dan Badriyah Hassan ini bertuah memiliki adik-beradik yang memiliki latar belakang pendidikan hebat termasuklah ada yang menjadi peguam dan juga bergelar seorang doktor.