Libatkan nama Nabi untuk tunjuk buat maksiat, lelaki ini tempelak bekas tunang Anju, “Dah tua pun bodoh”

Libatkan nama Nabi untuk tunjuk buat maksiat, lelaki ini tempelak bekas tunang Anju, “Dah tua pun bodoh”

 

Di TikTok, pelakon sensasi, Zarina Anjoulie dilihat memuat naik semula hantaran pempengaruh media sosial yang dikenali sebagai The Sum Kopi berhubung isu jangan gunakan agama untuk tunjuk maksiat yang dilakukan.

Jangan guna nama Nabi

Menerusi perkongsian tersebut, Zarina atau lebih mesra disapa sebagai Anju dilihat meluahkan ucapan terima kasih kepada individu berkenaan kerana menyuarakan perkara yang baik dan dapat dijadikan pengajaran buat dirinya selepas apa yang berlaku.

Terima kasih bang. Saya pun ambik ikhtibar dan pengajaran dari apa yang terjadi.

Di dalam video tersebut, individu berkenaan menyatakan rasa marah dengan pendedahan yang dibuat oleh bekas tunang Zarina atau Anju kerana didakwa mempersendakan agama.

Apa yang jadi pada hari ni aku kena bersuara sebab benda ni berkaitan dengan agama aku dan agama kita semua. Jangan sesekali guna nama Nabi, jangan sesekali bersumpah selawat untuk tunjuk maksiat kau! Faham? Jangan sesekali hina nama yang mulia untuk tunjukkan yang kau ni buat maksiat. Tolong!

Pada masa yang sama, individu tersebut menyeru warga TikTok untuk tidak memberi perhatian kepada kandungan seperti itu lagi.

Kepada you guys, jangan share pergi report akaun dorang semua, jangan attend dorang punya content. Benda ni sangat-sangat memalukan dan menghina agama kita!

Nama Nabi Muhammad SAW adalah satu nama yang sangat-sangat mulia, kau petik nama Nabi, kau nak tunjuk yang kau buat maksiat; kau kutip bantal yang jatuh lepas tu kau nak tunjuk yang kau sembahyang subuh?

Aku sangat kecewa lah. Dah tua-tua pun bodoh! Aku sanggup freeze kan akaun aku untuk cakap benda ni. Benda ni bukan benda yang main-main eh, benda ni berkaitan dengan agama.

Kau nak buat maksiat, buat lah tak ada siapa kisah pun tu antara kau dengan Tuhan. Tapi jangan libatkan nama Nabi, jangan berselawat untuk tunjuk yang kau buat maksiat.

@zarinaanjoulie_

♬ original sound – Zarina anjoulie – Zarina anjoulie