Mia Sara dedah punca ‘job’ berlakon jadi terhad

Mia Sara dedah punca ‘job’ berlakon jadi terhad

 

Gara-gara saiz fizikal dikatakan tidak seiring dengan usia, pelakon cilik Mia Sara mengaku keadaan seperti itu membuatkan tawaran lakonannya menjadi terhad.

Menurut laporan Harian Metro, pelakon berusia 18 tahun itu memaklumkan, dia letih untuk menjawab mengenai umur dan ketinggiannya yang masih seperti kanak-kanak sehingga sudah lali dengan soalan tersebut.

“Sejujurnya, saya penat juga menjawab apabila orang bertanya mengapa saya tidak besar-besar namun saya sendiri tidak mempunyai jawapan untuk soalan itu.

“Saiz tubuh dan tinggi saya memang begini, jadi saya terima dengan hati terbuka. Jika diikutkan, pada usia ini saya sudah boleh membawa watak yang lebih dewasa, namun hendak buat apa lagi kan?

“Jadi jika diajukan mengenai tawaran lakonan, memang tidak dinafikan agak terhad. Jika ada tawaran, pasti saya boleh buktikan peralihan usia itu,” katanya.

Mia berkata, dia memiliki ketinggian 149 sentimeter dan berharap pengarah serta penerbit dapat memberikan kepercayaan kepada dirinya bagi memikul pelbagai watak berbeza.

Mia atau nama penuhnya Mia Sara Nasuha Muhammad Ridhuan mula membabitkan diri sebagai anak seni pada tahun 2008 menerusi drama Adamaya yang dijayakan bersama aktres terkenal, Datin Lisa Surihani.

Dia juga pernah menjadi perhatian sebagai pelakon kanak-kanak paling comel selain melakonkan beberapa filem seperti Nur Kasih The Movie, Sekali Lagi dan Papa I Love You.