Miliki 1 juta followers, netizen dedah wanita bertatu dibantu Ebit Liew popular di TikTok

Miliki 1 juta followers, netizen dedah wanita bertatu dibantu Ebit Liew popular di TikTok

Kecoh di laman Twitter apabila terdapat segelintir netizen mempersoalkan tindakan pendakwah popular, Ustaz Ebit Lew membantu seorang wanita gelandangan warga Indonesia sehingga dibawa ke Malaysia.

@mondy_tatto

#hijrah #fyp #fypdongggggggg #foryou #indonesia🇮🇩 #viral #tiktok

♬ suara asli – 🤟🤟👅Mondy_Tatto🤟🤟👅 – 🤟🤟👅Mondy_Tatto🤟🤟👅

Susulan daripada itu, mereka mula melakukan ‘siasatan’ lebih mendalam mengenai ibu tunggal bernama Mondy itu sebelum mendakwa wanita tersebut merupakan model dan TikToker yang mempunyai ramai pengikut.

Seorang pengguna Twitter, @sofearozaidi_ seolah-olah tidak memahami tujuan wanita berusia 22 tahun itu dibantu kerana banyak video yang dimuat naik di TikTok boleh mencecah ratusan ribu mahupun jutaan tontonan.

Popular di TikTok, siap jadi model?

@ustazebitlew

Doakan Mondy Jakarta Indonesia#ebitlew #fyp #ebitlew #fyp #viral

♬ Sayang Sampai Mati – Firman Khan

Berdasarkan pemerhatian di akaun TikTok milik Mondy, tiada konten menggambarkan kesusahan sebagai gelandangan tetapi lebih kepada video yang memaparkan kehidupannya sebagai wanita berimej ‘punk’ dipenuhi tatu.

Malah, akaun @mondy_tatto berkenaan juga sudah meraih satu juta pengikut apatah lagi menjadi perhatian dalam kalangan rakyat Malaysia sejak beberapa hari lalu.

 

@mondy_tatto

@Shin Shinta👑 gimana menurut kalian..??#wedingday #pengantin #fyppppppppppppppppppppppp #fyp #foryoupage #viraltiktok #fypシ #CapCut

♬ suara asli – @A – @A

@mondy_tatto

#fypシ #capcut #fyppppppppppppppppppppppp #viral #sad #tatto #foryou #punk #viraltiktok #berandatiktok #fyp

♬ Backsound Lucu – Faid rafanda

Walau bagaimanapun, persoalan yang timbul dalam kalangan netizen masih belum menemui jawapannya dan pasti ramai berharap supaya Ebit dapat tampil memberikan penjelasan lanjut.