Nad Zainal dan Ungku Ismail sah bergelar suami isteri, bernikah pada 23 Januari lalu

Nad Zainal dan Ungku Ismail sah bergelar suami isteri, bernikah pada 23 Januari lalu

 

Tiada angin tiada ribut, pelakon Nad Zainal telah berkongsi video teaser memakai baju pernikahan dan memegang erat tangan aktor Ungku Ismail Ungku Aziz di tangga sebuah masjid.

Kongsi video teaser pernikahan

Dengan hanya meninggalkan kapsyen ringkas merujuk tarikh 23 Januari 2023 bersamaan dengan 1 Rejab 144 Hijrah, ruangan komen Instagram Nad telah dihujani dengan ucapan tahniah.

Menjengah ke akaun pasangan selebriti itu, Nad Zainal ada memuat naik foto dan video ‘teaser’ dia bersama Ungku ketika berada di masjid sekaligus mengesahkan lagi spekulasi yang mengatakan mereka sudah bernikah.

Rakan artis tak putus ucap tahniah

Ungku Ismail turut berkongsi video sama di ruangan Instagramnya seakan memberi bayangan mereka sudah disatukan walaupun belum ada sebarang kenyataan daripada mereka berdua.

Ruangan komen hantaran tersebut turut dipenuhi ucapan tahniah daripada peminat dan juga rakan artis.

Semoga diberkati dunia akhirat

Tahniah semoga kekal ke anak cucu

Pereka fesyen merangkap sahabat sahkan pernikahan

Susulan daripada itu, pemilik jenama busana yang disarung pasangan itu, Seth & Luna telah mengesahkan perihal pernikahan mereka dan mengakui memegang rahsia besar ini sehingga mereka sendiri memaklumkan tentang pernikahan tersebut.

“Setelah lebih 7 tahun, berbagai ujian yang dihadapai… sempat berlinang air mata dan berkirim doa.
Beliau mengetuk pintu kami untuk menyerahkan kepercayaan mereka busana pernikahan dia dan bakal suaminya. Antara rahsia yang kami simpan dengan penuh rasa hormat.
Pada hari ini, kami berdua dengan penuh bangga hati mengucapkan tahniah dan selamat pengantin baru Nad Zainal  & Ungku Ismail semoga mahligai perkahwinan yang dibina berbahagia dan bekekalan hingga ke jannah.
Kami sayang mu tau bestie,” tulisnya.

Untuk rekod, Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal pernah mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Faliq Amiruddin pada 2015 namun berpisah pada 2022. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan sepasangan cahaya mata.

Hubungan Ungku Ismail dan Nad Zainal telah dihidu media apabila aktor tersebut mengakui sedang mengenali hati budi ketika memberi kenyataan sewaktu aktres drama Cina Buta itu dimasukkan ke hospital tahun lalu.