“Nampak lain, buat hidung ke?” – Hadir ke mahkamah, wajah baru Diana Danielle buat ramai mengaku tak kenal

“Nampak lain, buat hidung ke?” – Hadir ke mahkamah, wajah baru Diana Danielle buat ramai mengaku tak kenal

Kehadiran pelakon, Diana Danielle ke Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam semalam telah satu mengundang perbincangan hangat di kalangan peminat.

Mana tidaknya, wajah pelakon yang baru sahaja sah bercerai talak satu itu kelihatan sangat berbeza jika dibandingkan dengan penampilannya sebelum ini.

Pendapat tersebut turut dikongsi oleh pengguna media sosial di mana ramai yang mengakui sukar untuk mengecam wajah ‘baharu’ wanita kacukan itu.

Timbul pula dakwaan bahawa pelakon yang mula popular dengan drama bersiri Janji Diana itu telah menjalani prosedur pengubahsuaian wajah.

Hal ini kerana terdapat perubahan drastik pada wajah milik Diana Danielle itu terutamanya di bahagian hidung yang kelihatan agak mancung.

Menyita perhatian ramai, video yang memaparkan perubahan wajah Diana Danielle itu dikongsi menerusi platform media sosial TikTok.

Tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata penonton mengaku terkejut dengan perubahan pada wajah selebriti yang berusia 32 tahun itu.

 

@ohbulanofficial

Semoga segala urusan dipermudahkan buat DD 🥰#ohbulan #fyp #news #dianadanielle

♬ original sound – OHBULAN! – OHBULAN!

Ramai juga pengguna media sosial berkongsi pendapat bahawa hidung yang mancung membuatkan wajah Diana kelihatan seperti pelakon kacukan Arab.

“Diana Danielle ke tu. Kenapa nampak lain,” komen seorang pengguna yang hampir tidak dapat mengecam pelakon tersebut.

“Lepas buat hidung nampak macam Lufya, Fathia, dan Betty Benafe.” Kongsi pengguna lain yang kemudian dipersetujui oleh para penonton.

Walau bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sekiranya perubahan wajah Diana itu adalah disebabkan pembedahan ataupun kesan solekan semata.

Tujuan Diana datang ke mahkamah adalah untuk menghadiri prosiding tuntutan hadanah atau hak penjagaan anaknya bersama bekas suami, Farid Kamil.

Mahkamah Tinggi Syariah kemudian mengeluarkan perintah hak penjagaan penuh melibatkan Muhammad, 11, dan Nur Aurora, 8, kepada Diana.

Terdahulu, Diana dan Farid disahkan bercerai talak satu pada 10 Ogos setelah lelaki itu melafazkan talak menerusi aplikasi atas talian, Google Meet.