ND Lala bergegas tinggalkan majlis Shila Amzah, tapi ada satu perkara dia sempat tunaikan

ND Lala bergegas tinggalkan majlis Shila Amzah, tapi ada satu perkara dia sempat tunaikan

 

Selepas selesai akad, penyanyi terkenal era 1980-an, Datuk ND Lala dilihat meninggalkan perkarangan majlis perkahwinan anaknya, Shila Amzah yang berlangsung pada pagi tadi.

Sebelum acara akad nikah, ND Lala atau nama asalnya Amir Amzah Salleh lengkap berpakaian baju Melayu putih hadir bagi menjadi wali kepada anak sulungnya.

Difahamkan, tindakan pelantun lagu Buah Hati Di Kebas Orang itu segera meninggalkan majlis adalah bagi mengelak daripada diwawancara pihak media.

ND Lala juga tidak menyertai sesi fotografi keluarga.

Bagaimanapun, isterinya, Fauziah Sarman enggan ditemu bual pihak media.

Pada pagi tadi, anaknya yang juga merupakan penyanyi iaitu Shila Amzah selamat bergelar isteri kepada pempengaruh media sosial, Ubai dengan sekali lafaz di Boathouse, Ampang.

Sebelum ini, semasa majlis pertunangan Shila, ND Lala turut hadir sekaligus memberikan bayangan kemelut dalaman keluarga semakin pulih.

Dakwaan rumah tangga penyanyi berusia 62 tahun itu bersama isteri, Fauziah Sarman mula berkongsi gambar seorang wanita, siti Munirah Abd. Ghani didakwa sebagai madunya, sekali gus seperti mengesahkan gosip suaminya itu beristeri muda.

Spekulasi rumah tangga ND Lala dan Fauziah semakin memburuk adalah apabila wanita terbabit muncul di Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat pada 3 April lalu.

Begitupun, Syada (adik Shila Amzah) menafikan ibunya ke mahkamah bagi menuntut cerai.

Shila sendiri meminta keluarga mereka diberikan ruang dalam menghadapi isu tersebut.