Netizen terkejut bila tahu rupanya Monopoly Go dari Israel?

Netizen terkejut bila tahu rupanya Monopoly Go dari Israel?

 

Pasti sekarang ini ramai yang tengah ketagih bermain permainan aplikasi Monopoly Go kan? Permainan yang boleh buatkan kita lalai lebih-lebih lagi apabila bila dapat dadu banyak. Siapa yang main game ni mesti akan faham.

Namun begitu, amat mengejutkan apabila ada netizen dari platform media sosial X mendedahkan lokasi akaun Instagram permainan tersebut.

https://x.com/brillantebyul/status/1702157988323307782?s=20

Base dekat Israel?

Seorang netizen membuka profile akaun Instagram rasmi permainan ini dan mendapati bahawa ianya dari negara Israel dan hasil pemantauan, admin juga menemui penemuan yang sama.

Walau bagaimanapun, developer untuk permainan ini, Scopely Inc. merupakan syarikat dari Amerika Syarikat yang mempunyai ribuan cawangan di seluruh negara tersebut, termasuklah di Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia.

Biarpun begitu, rata-rata netizen terkejut apabila mengetahuinya dan ia membuatkan netizen mula rasa curiga dengan permainan ini.

Screenshot 2023 09 14 180110Screenshot 2023 09 14 180048Screenshot 2023 09 14 180010

Berdasarkan hasil carian kami juga, memandangkan ada antara cawangannya di Timur Tengah, ada kemungkinan Israel juga salah satu dari cawangannya. Ini kerana, sumber daripada mobilegamer.biz melaporkan bahawa Monopoly Go ini mempunyai lebih 150 kakitangan dan juga merangkumi Israel, UK dan Ukraine.

Secara logik, mungkin cawangan di Israel yang handle Instagram, mungkin? Hurm, apapun, ia bergantung kepada individu untuk nilaikan sendiri sama ada mahu teruskan main permainan ini atau tidak.