Norlia Ghani kesal, stesen TV swasta masih tak buat bayaran lakonan drama raya – ” Penat kerja..”

Norlia Ghani kesal, stesen TV swasta masih tak buat bayaran lakonan drama raya – ” Penat kerja..”

 

Pelakon veteran, Norlia Ghani meluahkan rasa kesal terhadap sebuah stesen penyiaran TV swasta percuma yang pernah dikaitkan saman-menyaman dengan beberapa pengarah dan penerbit, didakwa masih belum melunaskan bayaran penuh terhadap projek drama episod yang dibintangi beliau.

“Sedih Sungguh Di Hati Menunggu Bayaran Kerja Yang Dibuat…”

Menurut Norlia Ghani, bayaran penuh terhadap karya yang dilakukan seharusnya dibuat sebelum Ramadhan lalu, namun sehingga kini, pihak berkenaan masih tidak berbuat demikian biarpun Aidilfitri telah pun berlalu.

“Sedih sungguh di hati menunggu bayaran kerja yang dibuat sebelum bulan puasa, tapi hari raya pun dah habis harap ada lah dapat payment walau pun sedikit. Buat episod.”-tulis Norlia Ghani

Kerja Keras Tidak Membuahkan Hasil

Tambahnya lagi, beliau turut membandingkan stesen TV lain yang lebih pantas dalam menguruskan urusan pembayaran penuh serta mempersoalkan stesen TV terlibat yang didakwa sudah tidak mempunyai wang.

“Apa kah TV takde duit, sedangkan station lain cepat aje dah selesai bayaran. Penat kerja tak dapat hasil.”-kata Norlia Ghani lagi

“Kerja Dah Buat Tolonglah Bayar..”

Di ruangan komen, rata-rata netizen dilihat menitipkan dia buat pelakon veteran berkenaan agar dipermudahkan segala urusannya, malah ada yang mencadangkan agar stesen tv terlibat dikenakan tindakan yang sepatutnya.

“Kasihan la pelakon dah buat kerja, lagi-lagi pelakon legend.”

“Kesian mama Norlia..Keringat orang tu korang buat macam ni. Sapa boleh tag bos tv tu..Alert la duit titik peluh orang.”

“Semoga Allah lindungi beri kesihatan yang baik bonda dapat rezeki dipermudahkan segala urusan dunia akhirat.”

“Apa cerita ni orang dah habis buat kerja tak bayar!.”

“Kerja dah buat tolong lah bayar. Jangan ambil kesempatan dalam kesempitan.”

Harap stesen TV terlibat dapat melunaskan bayaran kepada Norlia Ghani secepat mungkin…