Panas! Akaun Twitter rasmi SKMM digodam?

Panas! Akaun Twitter rasmi SKMM digodam?

Memalukan!

Itu je perkataan yang dapat saya gambarkan berkaitan isu tweethandle SKMM_MCMC di twitter.

Bagaimana satu organisasi besar di Malaysia boleh beli acc orang lain dan jadikan ia acc official? Kot ye pun, selidiklah dulu pemilik acc dan delete tweet yang lama-lama.

Nak mudah, create je acc baru, kemudian tweet konten yang bermanfaat selaras gerak kerja SKMM itu sendiri. Bukan kena bayar pun. Percuma!

Kena niche, rajin update, cepat reply tweet orang lain, sekejap je naik nanti. Takkanlah benda simple macam ni, SURUHANJAYA KOMUNIKASI & MULTIMEDIA MALAYSIA tak tahu?

🤦

Update : SKMM habaq acc twitter mereka diceroboh. Tweet tahun 2013-2014 kot. Lainlah mesin masa Doraemon tu wujud. Barulah logik sikit guna alasan tu. 😅

Sumber: https://www.facebook.com/100001722723145/posts/3696384030428985/?d=n

COMMENTS