Panas! Anwar hantar Mnteri Agama bantu kekalkn kerajaan Pas Kelantan PRN nanti?

Panas! Anwar hantar Mnteri Agama bantu kekalkn kerajaan Pas Kelantan PRN nanti?

Pakatan Harapan Kelantan meluahlan rasa kesal dinatas tindakan tidak cerdik Menteri Agama Kerajaan Perpaduan, Dr Na’im yang turun menghantar bantuan mangsa banjir negeri tersebut baru-baru ini.

Perkara tersebut diluahkan seorang pemimpin muda PH Kelantan menerusi FBnya sebentar tadi.

Menteri Agama Bagi Bantuan Bertrailer-Trailer Barangan Bantuan Kepada YB PAS Rantau Panjang?

“Terima kasih” lah Menteri Agama, beri semua sumbangan dari Agensi-Agensi di bawah beliau kepada Ahli Parlimen PAS Rantau Panjang.

Semalam beliau bagi kepada Markaz PAS Pasir Mas, siap agih bantuan dalam premis parti lagi.

“Bagus sungguh” Menteri Agama Kerajaan Perpaduan ni. Tahniah lah Dato Seri Anwar Ibrahim dan Dato Seri Dr Zahid Hamidi.

Harap sumbangan yang diberikan kepada YB Pas Rantau Panjang tidak berlaku pilih kasih lah, sebelum ini berlaku di bawah. Mana-mana yang pro PH-BN dinafikan walaupun mrka menjadi mangsa di beberapa tempat.

Rakyat boleh minta bantuan direct dari PAS lah ya nanti. Jangan cakap takda barang pula.

Sumber – Facebook


.

Menurut pemilik FB tersebut. ni merupakan tindakan tidak cerdik kedua dilakukan menteri tersebut dalam rangka lawatannya ke Kelantan bagi menyampaikan sumbangan Tabung Musa’adah anjuran JAKIM yang terletak di bawah kementeriannya.

Datuk Dr Mohd Na’im Mokhtar, bekas Ketua Pengarah Jabatan Kehakiman Syariah dilantik sebagai senator bagi menerajui portfolio sebagai Menteri Agama dalam Kabinet Kerajaan Perpaduan pimpinan Perdana Menteri, Anwar Ibrahim.

Tindakan melantik Menteri Agama bukan dari kalangan ahli politik didakwa bertujuan mengimbangi serangan pembangkang terhadap kementerian tersebut, mengambil iktibar kajadian sama berlaku sewaktu PH memerintah kerajaan pusat 22 bulan selepas PRU14 dahulu.

Namun di kalangan penyokong PH, rata-ratanya berasa sangsi dengan keupayaan beliau menterjemahkan tindakan kementeriannya dalam mewujudkan sokongan masyarakat Islam terhadap kepimpinan Anwar, yang teruk difitnah pembangkang kebelakangan ini.